Forrás: Getty

Ezek most a legnépszerűbb konyhai csempe minták

Következzenek a legnépszerűbb konyhai csempe minták.

Visszafogott konyhai csempe minták

  • Márvány

Az igazi márvány csak akkor jó ötlet a konyhába, ha nem főzöl sokat. A barkácsboltok polcain rengeteg hagyományos csempe közül válogathatsz, melyeken márvány minta van, akár különböző színekben is. Mindenképp megéri ezekkel is kísérletezni, hiszen pénztárcabarát módon tudsz elegáns, időtálló dizájnt kialakítani.

  • Minimalista vonalak

A minimalista megoldásokat sem kell elvetni amiatt, hogy kicsit visszaszorult ez az irányzat. A minimalista vonalak, bár a visszafogott konyhai csempe minták közé tartoznak, különleges összhatást eredményeznek és egészen feldobják a teret. A vonalakat többféleképpen is el lehet rendezni, lehet össze-vissza, kicsit bohó, vagy egy nagyobb, összefüggő mintát kirajzolva.

  • Apró „hópihék”

Ha szeretnél különleges csempét a konyhába, akkor nem lőhetsz mellé, ha a klasszikus minták közül válogatsz. Visszafogottabb összhatása lesz, ha pici mintájú csempéket választasz, és csak a tűzhely feletti részt dekorálod velük. A többi falfelületen maradhatsz az egyszínű csempéknél vagy a mosható falfestéknél. A mintás csempék szinte elegáns festményt idézhetnek meg, ha négyszög formában rendezed el őket.

Extravagáns, figyelemfelkeltő konyhai csempe minták

  • Kézzel festett, színes minták

Minél absztraktabb a minta, annál jobb. A különleges konyhai csempe minták különösen jól mutatnak, ha semleges színű és letisztult konyhába választod őket. A könnyed hatás fokozhatod, ha „élére állítva” kerülnek a csempék egymás mellé. Bár túl soknak tűnhet elsőre, a letisztult konyhában a sokszínű minták sem jelentenek problémát, garantáltan nem lesz túlzsúfolt az eredmény.

  • Aranyozott minták

A konyhai csempe nem csak az absztrakt vagy furcsa mintákkal lehet feltűnő, hiszen a megfelelő színek kiválasztásával egy hagyományos minta is lehet különleges. Az arany vagy más fényes árnyalat a hétköznapi formákat is egyedülállóvá teszi. Persze még mindig ott van a DIY csempe festés is megoldásként, ám ha kezdő vagy ilyen téren, lehet, hogy egyszerűbb koncepcióval kellene belerázódni a csempe festés világába.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.