Forrás: Getty

Kanapé a gyerekszobába? Szuper ötlet! Íme, 5 meggyőző érv mellette

1. Segít az alvásban

Ha olvasni vagy ülve szeretnének játszani a kicsik, akkor hosszútávon az ágy jóval kényelmesebb, mint a padló. Viszont tény, hogy nehéz átállítania magát a gyereknek alvásra este, ha az egész délutánt az ágyban fekve töltötte. Egy kanapé azonban tökéletes megoldás a helyzetre.  

2. Kényelmes hely a szülőknek

A kanapé nem csak a gyerekeknek jó, hanem a szülőknek is. Amikor a gyereknek szüksége van segítségre, vagy együtt akarnak játszani, a kanapén sokkal kényelmesebb ülni. Az első néhány évben minden szülőnek számolnia kell azzal, hogy sok időt tölt majd a gyerekszobában – például altatással –, ezért mindenképp megéri beruházni egy kanapéra.

3. Többfunkciós darab

A kanapé nem csak egy bútordarab. Ha beépített fiókja is van, akkor tárolóhelyként is funkcionál. Ez segíthet abban, hogy a szoba rendezettebb legyen. Különben is, melyik gyerekszobában ne lenne hasznos a plusz tárolóhely?!

4. Vendégágyként is használható

Ha a gyerekekhez barátok jönnek látogatóba, akkor a kanapé ágyként is funkcionálhat. Ez különösen hasznos lehet, ha a szoba nem nagy, és nincs elég hely az ágyak számára. Emellett az ágyneműk és párnák tárolása is egyszerűbb, ha a kanapénak van kihúzható része.

5. Szoba design

Végül, de nem utolsó sorban: a kanapé jól is mutat. Rengeteg inspiráció van már az Instagramon vagy Pinteresten, ahol a kanapét dizájnosan beépítették a gyerekszobába. Érdemes kutatnod egy picit.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.