Forrás: Getty

Kamasz lányszoba ötletek – A legnépszerűbb stílusok és megoldások a fiatalok körében

Hagyományos kamasz lányszoba ötletek

  • A természet inspirációja

Ha a lányod imádja a természetet, szívügye a környezetvédelem, akkor ez a Föld inspirálta berendezési megoldás biztosan tetszeni fog neki. A fa bútorok mellé szuperül passzolnak a nagy növények, amik bizonyítottan csökkentik a stresszt, tehát ideális kiegészítők minden tini számára. Biztosíts minél több utat a természetes fénynek, tehát hagyd üresen az ablak környékét, és áttetsző fátyolfüggönyöket tegyél fel.

  • Sok-sok beépített polc és tároló

A kamasz lányszoba ötletek között nagyon fontos megemlíteni, hogy tini korban is rengeteg tárolóra van szükség, nem csak kisgyerek korban. Sok tároló és polc nélkül lehetetlen egy átlátható rendszert teremteni például a tanszerek tárolásában, ami elengedhetetlen a stresszmentes és sikeres iskolai évekhez. A polcoknál nem feledkezhetünk meg a faldekorációról. Például DIY pöttyök vagy mintás faltapéták sokat dobhatnak a téren.

  • Személyes dekoráció

Minden életkorban fontos a személyes dekoráció, és hogy magunkénak érezzük a teret, ami halmozottan igaz a tini lányokra. A barátokkal és szerető családdal készült közös képek mindig emlékeztetik őket a támogató közegre, ami biztonságot jelent a számukra, ez pedig nagyon fontos kamaszkorban, hiszen a hormonok okozta hangulatingadozások miatt gyakori a rosszkedv és a bezárkózás. A fali képeket is tovább díszíthetjük, például egy drótos fénysorral.

Tetőtéri kamasz lányszoba ötletek

  • Maximális helykihasználás beépített polcokkal

A tetőtéri szobákban minden centimétert ki kell használni, ezért hosszú távon az az olcsóbb megoldás, ha egyedi bútorokat készíttetsz. Ezek lehetnek különálló polcok vagy akár egy gardrób is. A lényeg, hogy egy szakember segítségével kihozzátok a maximumot a kicsit előnytelen szobai adottságokból.

  • Különleges berendezési tárgyak

A tetőtér sok lemondással jár – vagy nézhetjük úgy is, hogy lehetőséget teremt arra, hogy kreatív és egyedi módon alakítsd ki a szobát a lányod segítségével. Nincs hely a csapott tető miatt rendes olvasókuckót vagy kanapét kialakítani? Semmi gond, a függő szék jópofa és dizájnos alternatíva. A nem szokványos plafont is egyszerű feldobni, például fénysorokkal vagy poszterekkel.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.