Forrás: Getty

Ilyen szuper bútorokat tudsz készíteni használt raklapokból

1. Dekorpolc

Ehhez a DIY projekthez nem kell profi barkácstudás, hiszen egy kis méretű raklap már készen is áll arra, hogy kidekoráld. A raklapot alaposan tisztítsd meg, és lehetőleg lakkal is kend le. Utóbbi nem csak a szebb végeredmény, de a biztonság miatt is fontos, hiszen a lakkrétegnek köszönhetően nem kell a szálkáktól tartanod.

2. Terasz

Szeretnél egy kiülős részt a kertben, de nem fér bele a büdzsébe, hogy klasszikus teraszt építs? A raklapokkal nem csak a bútort, de maga a kiülő részt is kialakíthatod, és attól sem kell tartanod, hogy nem bírja a terhelést. A legtöbb raklap több száz kilót is elbír, így egy kisebb társaság is biztonságosan tartózkodhat egy így épített teraszon.

3. Bohém terasz bútor

A klasszikus raklapbútor eggyel továbbgondolt változata, ha vidám színűre fested a fafelületet, így bohém hangulatúvá varázsolhatod a teraszt. A színes réteg után ne felejts el lakkréteget is használni, hogy tartósabbá tedd a festést, és megvédd a színt a napsugaraktól.

4. Magaságyás

Három darab raklapból egy komplett magaságyást készíthetsz. A felső részén kívül a két oldalán is kialakíthatsz virágládákat, így nem csak maximalizálod a kihasználhatóságot, de szebb is lesz az egész szerkezet.

5. Fejtámla ágyhoz

A kortárs vagy bohém stílushoz is nagyon nagyon passzol ez a minimalista fejtámla megoldás. Ha különlegesebbé szeretnéd tenni a fejtámlát, akkor szedd le egyesével a léceket, és nagyobb résekkel szereld vissza.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.