Forrás: Getty

Így borul virágba nálad is a nagy csodatölcsér


A csodatölcsér általában 30-90 cm magasra nő. A virágai tölcsér alakúak, és rendkívül változatos színekben jelennek meg – beleértve a fehér, a rózsaszín, a sárga, a piros és a lila árnyalatokat. Igazi érdekességük, hogy általában éjszaka nyílnak, és intenzív illatuk van, ami vonzza a lepkéket és más beporzókat. A csodatölcsér levelei egyszerűek, szórt állásúak és általában sötétzöldek.

Így gondozd a csodatölcsért:

  1. Fény és hőmérséklet: A csodatölcsér kedveli a napos vagy félig árnyékos helyeket. A növény jól fejlődik meleg környezetben, a 20-25°C az ideális hőmérséklet a számára.
  2. Öntözés: A csodatölcsér meglehetősen szárazságtűrő, de azért rendszeresen öntözd, különösen a forró nyári hónapokban. Fontos, hogy az öntözés után ne maradjon pangó víz a földjében, mert ez elindíthatja a gyökerek rothadását.
  3. Talaj: Jó vízelvezetésű, tápanyagban gazdag talajra van szüksége. Ha a kertedben a talaj savas, keverj bele egy kevés meszet.
  4. Trágyázás: A növényeket évente egyszer, a növekedés időszakában trágyázd. Használhatsz hozzá univerzális trágyát vagy speciális virágtrágyát, amely segíti a növényt a gazdagabb virágzásban.
  5. Szaporítás: A csodatölcsért könnyű szaporítani akár magról is. Ehhez mindössze annyit fogadj meg, hogy elvetés előtt áztasd be a magokat meleg vízbe néhány órára.
  6. Metszés: A csodatölcsér nem igényel gyakori metszést, de ha szükséges, távolítsd el róla a beteg vagy sérült leveleket és virágokat.
  7. Téliesítés: Ha a téli hónapok hidegebbek, lehet, hogy a csodatölcsér hervadni kezd. Ilyenkor általában érdemes visszavágni.
  8. Betegségek és kártevők: A csodatölcsért jellemzően nem támadják meg súlyos betegségek vagy kártevők, de azért érdemes figyelni  levéltetvek vagy pajzstetvek jeleit.
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.