Forrás: Getty

Húsvéti kreatív ötletek gyerekeknek videóval

Következzenek húsvéti kreatív ötletek gyerekeknek.

Húsvéti kreatív ötletek: ajándék

  • Csoki vagy pénztartó csibe

Csomagoljátok aranyos kiscsibékbe a húsvéti locsolkodóknak szánt csokit vagy pénzt! Az elkészítéséhez szükségetek lesz tűzőgépre, vécépapírgurigára, sárga temperára, filctollra és narancssárga kartonra. Vágjatok le egy 5-6 cm-es részt a gurigából, majd kerekítsétek le az egyik végén a sarkokat. Ez lesz a csibe feje. Ezután fessétek be az egészet sárgára. Hajtogassátok be az egyik végét, amit rögzíteni lehet némi ragasztóval. Töltsétek meg a csibét csokival, cukorral vagy pénzzel, amit szeretnétek ajándékba adni, majd tűzőgéppel zárjátok le a nyitott részt. Ezután jöhet a legizgalmasabb rész, a dekoráció: a narancssárga kartonból vágjatok ki szárnyat, a csőrt és a lábakat, majd filccel rajzoljatok neki aranyos pofit.

  • Nyuszi ajándékcsomag

Az elkészítéséhez csupán egy papírzacskóra, színes filcekre, egy vattakorongra és egy szalagra lesz szükségetek. Hajtsátok félbe a papírzacskót és vágjatok ki belőle két hosszú lándzsa formát, hogy nyuszifüleket kapjatok. Ezután hajtsátok ki a zacskót, és rajzoljatok pofit a nyuszinak. Végül jöhet a sok finomság vagy bármilyen meglepetés a tasakba, amit egy szalaggal tudtok szépen lezárni. Nincs nyuszi bolyhos farok nélkül, így utolsó lépésként ragasszátok fel a vattakorongot a nyuszi hátuljára.

Húsvéti kreatív ötletek gyerekeknek videóval
Forrás: Getty

Húsvéti kreatív ötletek: dekoráció

  • Húsvéti nyuszi falidísz vagy girland

A kicsik nagy kedvence lesz ez a húsvéti girland forma, amihez csak kartonra, filcre és a gyerekek apró kézfejére lesz szükség. Rajzoljátok körbe közösen a kicsik kezét, majd vágjátok ki úgy, hogy a középső ujj részre nem lesz szükség, ezt a részt kerekítsétek le. Ezután engedjétek szabadon a fantáziátokat, és rajzoljatok különböző arcokat vagy díszeket a nyuszikra. Végül hajtsátok be a kisujj és hüvelykujj részeket, vagy ezeken a pontokon ragasszátok össze a nyuszikat, hogy girlandot kapjatok.

  • A húsvét virága: papírnárcisz

Az elkészítéséhez szükségetek lesz zöld és citromsárga színű kartonra, valamint sárga muffin papírra. A négyzet alakú sárga kartont hajtsátok félbe függőlegesen, majd vízszintesen, végül átlósan. Ezután az alsó csücsköt hajtsátok fel a felső élhez. Ezen a területen vágjatok virágszirom formát, hogy a papírt kihajtva megkapjátok a virágzatot. Vágjatok ki a zöld kartonból levélformákat, amiket egy ceruzára rögzítve erős vázat kap a növény. Végül ragasszátok fel a muffin papírt a virág közepére, és kész is a papírnárcisz.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.