Forrás: Getty

Fiú gyerekszoba tapéta ötletek – Túl az egyszínű falakon

Következzenek fiú gyerekszoba tapéta ötletek.

Fiú gyerekszoba tapéta ötletek kicsiknek

Ha egy kisgyermek szobáját szeretnétek kitapétázni, nem érdemes hosszú távra tervezni, pár éven belül úgyis cserélni kell az egészet. A kicsik összefogdossák, összekenik és össze is firkálják a tapétát, így mindenképp könnyen mosható típust válassz. Ha könnyen mosható, akkor viszont akár minden héten változhat is a dekoráció, hiszen akár közösen is rajzolhattok a falakra. Ez egy nagyon jó közös program, amivel a gyermek kézügyessége is fejlődik, ráadásul nem fogja egykönnyen megunni a mindig változó szobáját.

Fiú gyerekszoba tapéta ötletek – Túl az egyszínű falakon
Forrás: Getty

Figurák a falon

Ha már túl idős a gyermek ahhoz, hogy a falakat összekenje, akkor jöhetnek a kicsit szebb és személyesebb darabok. Számos olyan tapéta kapható már, amin a kicsik kedvenc mesebeli szereplőik vannak, így biztosan te is találsz olyat, aminek nagy sikere lesz. Ilyenkor azonban érdemes biztosra menni, és közösen kiválasztani azt a tapétát, így pontosan olyan lehet a kicsi szobájának fala, amilyet csak szeretne. Ezek általában vastagabb, kevésbé papír alapú tapéták, így sokkal jobban kell majd figyelned a megfelelő ragasztó kiválasztásakor, valamint a ragasztáskor is, hogy biztosan tartós legyen az eredmény.

Sportágak és sportolók

A gyerekek általában nagyon szeretik a sportokat, így egy sport témájú tapéta is nagy siker lehet. Az ilyen mintázatok sok esetben képesek motiválni a fiatalokat az egészséges életre és a mindennapos mozgásra, hiszen még a szobájukban fekve is ezt látják maguk előtt. Az ilyen tapétát könnyen ki lehet egészíteni különböző csapatok posztereivel és mezeivel, így igazán egyedi és személyre szabott lehet a szoba hangulata.

Földrajz és történelem

Ezek a fiú gyerekszoba tapéta ötletek már inkább a nagyobb, iskolás korú gyerekeknek szólnak. Egy világtérkép segítségével könnyen fel lehet kelteni a gyermek érdeklődését a földrajz iránt, de a történelmi minták is hasonlóan működnek. Ha ilyen választasz, akkor talán segít, hogy motiváltabb legyen a fiad, hogy jól teljesítsen az iskolában.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.