Forrás: Getty

Felújítanád az antik fémbútoraidat? Így csináld 6 egyszerű lépésben

1. Szereljük szét a bútort

Amennyiben van rá lehetőségünk, próbáljuk meg a legtöbb darabra szétszedni a bútort, így kezdetben sokkal könnyebb lesz kezelni, illetve dolgozni vele. Ha kicsit nehezen jönnének szét az elemek, akkor használjunk valamiféle csavarlazító anyagot, így biztosan nem okozunk kárt a feszegetéssel a bútorban.

2. Távolítsuk el a rozsdát és az előző festékréteget

A régi festék és a rozsda megakadályozza, hogy az új festékréteg jól tapadjon a felületre, ezért mindenképpen el kell távolítani ahhoz, hogy szép és tartós eredményt kapjunk. Ehhez szükségünk lesz egy nem túl kemény dörzsölő anyagra, hogy a fémben ne tegyünk kárt, csak a nem odaillő anyagokat távolítsuk el.

3. Szereljük újra össze

Miután megtisztítottuk mindenféle szennyeződéstől és zavaró dologtól, szereljük újra össze a bútort, hogy készen álljon a festésre és minden a helyére kerüljön.

4. Töröljük át egy nedves ruhával

Fontos az, hogy a csiszolás után visszamaradhattak olyan anyagok, amik a festék alatt gondot okoznak, így érdemes egy nedves anyaggal áttörölni a bútort. De ne legyen túl vizes, hiszen akkor sok időt kell arra várnunk, hogy megszáradjon.

5. Fessük le alapozóval a bútort

Jöhet az első réteg festék, ami egy alapozó. Ez segít biztosítani azt, hogy a színes réteg festékünk jól ragadjon a felületre, ne kezdjen el leesni róla. Miután átfestettük a bútort alapozóval, hagyjuk jó alaposan megszáradni a tökéletes fedés érdekében.

6. Jöhet a színes festék

Ha az alapozó teljesen száraz, akkor jöhet az első színes festékréteg is. Ügyeljünk arra, hogy ne vigyünk fel túl sokat egyszerre, inkább több rétegben haladjunk. Miután az első réteg megszáradt, jöhetnek a következők is, ezt pedig addig kell ismételni, amíg nem tökéletes az eredmény.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.