Ezzel a 3 növénnyel távol tudod tartani a podagrafüvet a kertedből

Ezzel a 3 növénnyel távol tudod tartani a podagrafüvet a kertedből

Valószínűleg nem létezik olyan hobbikertész, aki ne találkozott volna még a podagrafűvel. Annak megjelenése igencsak bosszantó, ugyanis nagyon nehéz kiírtani. Legalábbis ha nem az alábbi 3 növény egyikével próbálkozol.

Ötletládához ad!

Növények a podagrafű ellen

Még mielőtt igazán elkezdődött volna a kerti szezon, már meg is jelent egy nem túl kedvelt növény, a podagrafű. Ahol elkezd nőni, ott más virág nem fog megélni. Vannak azonban olyan virágok, melyek képesek távoltartani a podagrafüvet, méghozzá úgy, hogy elvonják tőle a számára fontos oxigént és vizet. Alábbiakban ezeket mutatjuk be:

1. Alpesi tündérvirág

Ez az árnyékszerető növény akár 30 centiméter magasra is megnőhet. Sárga vagy rózsaszín virágai a leveleihez képest kicsik és filigránok, szinte tündérszerűek. Létezik belőlük örökzöld fajta is. Az alpesi tündérvirágot elsősorban talajtakaróként szokták használni. Amit mindig tarts szem előtt: 3-4 évig is eltarthat, hogy ténylegesen takarja a talajt, azaz ennyi idő elteltével lesz annyira sűrű. Ettől függetlenül már a második évtől képes elűzni a podagrafüvet.

Ezzel a 3 növénnyel távol tudod tartani a podagrafüvet a kertedből
Forrás: Getty

2. Tűzgyöngyvirág

Ez a növény nemcsak azért remek választás, mert távo ltartja a podagrafüvet, hanem azért is, mert nagyon szép. Fajtától függően akár 50-90 cm magasra is megnőhet. Nagy levelei eltakarják a talaj nagy részét, és ezek között nőnek ki a virágok, méghozzá áprilistól szeptemberig. Számos színben kapható: léteznek sötétzöld és sötétpiros levelűek, a virágok pedig lehetnek rózsaszínűek és pirosak is. Az ideális ültetési hely félárnyékos, de rendszeres öntözés mellett a napos helyeken is jól érzi magát.

Ezzel a 3 növénnyel távol tudod tartani a podagrafüvet a kertedből
Forrás: Getty

3. Örökzöld keserűfű

Az örökzöld keserűfű csak 20-30 centiméter magasra nő, ettől függetlenül távoltartja a podagrafüvet. Júliustól szeptemberig virágzik. Virágai először fehér színűek, majd idővel erőteljes rózsaszínben pompáznak. A napos helyeket részesíti előnyben, de az árnyékban is el tud élni – ilyenkor azonban kevesebb virág díszíti.

Ezzel a 3 növénnyel távol tudod tartani a podagrafüvet a kertedből
Forrás: Getty

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Promóció Időutazz velünk! Így néz ki a jövő nappalija

Napjaink technológia fejlődését látva izgalmas eljátszani a gondolattal, mit hozhat az életünkbe a (közel)jövő. Míg a repülő autó, a gondolkodásra képes robot és a mindentudó mesterséges intelligencia néhány éve még túlzottan futurisztikusnak tűnt, ma már egészen elérhető távolságba került. De vajon hogyan hat majd mindez az otthonainkra?

Stílus Hangulatos fürdőszobára vágysz? Akkor ezt a 4 dolgot pakold el szem elől

Sokszor beszélünk arról, mivel és hogyan dekorálhatod a fürdőt, hogy szép és egyed legyen. Arról azonban kevés szó esik, mit ne tegyél oda. Épp ezért most ezeket vesszük sorra.

Tipp Gyűrődésmentes ágynemű vasalás nélkül – Nem álom többé!

Te is imádod frissen felhúzott ágynemű alatt álomra hajtani a fejed? Nincs is ezen semmi meglepő. Ahogy azon sem, ha az ágynemű vasalásáért már annyira nem rajongsz. Viszont az alábbi trükknek hála legalább ezt a fárasztó feladatot megspórolhatod.

Tipp A tökéletesre vasalt ruhák 5 titka

Nem vagy egyedül, ha számodra is a vasalás a legkevésbé kedves házimunka. Különösen, ha minden igyekezeted ellenére is maradnak gyűrődések a ruhákon. Íme néhány hasznos vasalási tipp, ami megkönnyítheti az életedet.

Tipp Mi a teendő, ha megjelennek a ruhamolyok a lakásban?

Ha az utóbbi időben ruhamolyokat fedeztél fel a ruháid között? Tény, hogy kellemetlenséget okozhatnak, de szerencsére vannak hatékony módszerek a kiirtásukra és elriasztásukra. Összeszedtünk mindent, amit tudni érdemes a molyokról, és arról, hogyan is lehet őket elűzni a szekrényből – és a lakásból.

Kert Ezeket a zöldségeket termesztheted az erkélyen magaságyásban

Nincs kerted, de nem szeretnél lemondani a saját termesztésű zöldségekről? Jó hír: a magaságyásoknak hála akár az erkélyen is tudsz zöldséget nevelni. Nézzük, mit.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin