Ezt a teraszt nézzétek! – Klasszikus kádár-kockából komfortos élettér

A ház főbb paraméterei

A ház 110 nm, ebben nem tartozik bele a garázs és a tároló pincelejáró rész.

Milyen állapotban volt a ház a felújítás előtt?

A ház lakott volt, amikor megvettük, viszont nem sok energiát fordítottak a karbantartására. Új műanyag nyílászárók voltak benne, illetve vakolták is a ház külső falait. A tető is új volt, így ezekkel nem foglalkozzunk azóta sem (bár tervben van a nemesvakolat a külső ház falra, de jelenleg még nem prioritás). Belül viszont teljesen szétvertük a házat, a padlót a földig felvertük, a falakat kibontottuk. Az elképzelésünk egy amerikai konyha-nappali együttes volt, így a fő falakon kívül mindent kibontottunk. Két hálószoba maradt meg, mindkettő 18 nm. A mi hálószobánkból leválasztottunk egy részt, ami gardróbként funkcionál. A másik hálóhoz nem nyúltunk, jelenleg vendégszoba, de az a terv, hogy megfelezzük, és két szoba lesz belőle, mert a szoba 2 falán is van ablak, így teljesen jók az adottságok a szoba felezéshez.

A ház eredeti állapota

Galéria / 8 kép

Megnézem a galériát

Mit és hogyan újítottatok fel benne?

A bontást mi csináltuk a családdal és a barátokkal. Az építéshez viszont szakembereket kerestünk, több-kevesebb sikerrel. Sajnos sok olyan szakemberrel volt dolgunk, akiket senkinek nem ajánlanánk, van bőven javítani való munka azóta is utánuk.

Ezt a teraszt nézzétek! – Klasszikus kádár-kockából komfortos élettér

Ki álmodta meg a lakásbelsőt?

A lakásbelsőt teljesen rám hagyta a férjem. Az inspirációt alapvetően az interneten található videókból és képekből nyertem.

Milyen praktikus megoldások találhatók a házban?

Praktikus megoldások a konyhai bevilágítók a mennyezeten. Alapvetően világos a ház, de a konyha rész egy kicsit sötétnek bizonyult, ezért két bevilágítót telepítettünk a mennyezetre. Azóta ha valaki érkezik hozzánk, mindig azt hiszi, hogy ég a villany a konyhában. Még szórt fényben is világosságot csal a térbe. Tervezzük még egy bevilágító telepítését a fürdőszobába is.

Mennyi ideig tartott a felújítás? Milyen nehézségekkel szembesültetek?

A  felújítást 2021 februárjában kezdtük, és 2021 novemberében költöztünk be. Persze még akkor sem volt kész minden. Előző este szereltük fel a szanitereket, hogy tudjunk egyáltalán tusolni. Az ágyat pedig a beköltözésünk éjszakáján szereltük össze.

A felújítás alatt a legnagyobb nehézség az idő volt. Az előző lakásból 2021 végéig ki kellett költözzünk, ezért volt ennyire sürgető a felújítás, roham léptekben csináltunk mindent.

Sajnos sok mindennek nem tudtunk emiatt utána járni, és a szakembereket sem tudtuk úgy felügyelni, mert mindketten dolgoztunk a férjemmel a felújítás mellett. Volt, hogy éjszaka jöttünk ki megnézni, hogy mit csináltak, és másnap szóltunk nekik, hogy ez nem jó, nem így gondoltuk. Ez is nagy nehezítés volt, hogy a fővárosból kellett kirohangálnunk az agglomerációba, ahol a házat újítottuk. 

A szakemberek hiánya is hátráltatott minket. Például a nyár végén még nem volt fűtésszerelőnk, mert akivel akartunk dolgozni, ő végig csak hitegetett minket. Végül nem vártunk rá, kerestünk mást. Ezek miatt sok minden nem úgy sikerült a házban, ahogyan mi szerettük volna, de egyik sem olyan hiba, amit ne lehetne javítani, vagy az életminőséget rontaná.

A beköltözéskor nem voltak még belső nyílászárók, sok bútor hiányzott. Egyedül a konyha készült el addigra, ami azért óriási segítség volt. Fürdőkád viszont egészen 2022 decemberéig nem volt, így addig csak a helyét kerülgettük.

A MEGÚJULT KÜLSŐ

Galéria / 7 kép

Megnézem a galériát

Mit szerettek a végeredményben a legjobban?

A végeredményben legjobban a fényes és tágas tereket szeretjük. Talán a hálószobák végső elrendezését és elosztását bánjuk, hogy nem készültek el a kezdeti felújításokkor, de annyira szorított az idő, hogy nem is volt időnk azon gondolkozni, mit szeretnénk belőlük később.

A teraszt, amivel 2022 májusában bővítettük a házat, imádjuk. Ez a bejárat és az ebédlő funkciót is ellátja egyben. Egy télikert jellegű terasz, annyi plusszal, hogy padlófűtéssel van ellátva, valamint klímát és árnyékoló rendszert is kapott, így télen-nyáron használható. Ezt a részt egyenes imádjuk a házban, nagyon sok időt töltünk itt. A konyha-nappali együttes is jó választásnak bizonyult, sok baráti-családi összejövetelnek ad ez helyszínt. 

A felújításunk ezzel még nem ért véget, ugyanis van egy melléképület, amihez még hozzá sem nyúltunk, illetve a kertben is határozott elképzeléseink vannak, hogyan is szeretnénk hogy kinézzen. 

ÉS A CSODÁS BELSŐ

Galéria / 20 kép

Megnézem a galériát

Ezekről a sikertörténetekről se maradj le:

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.