Forrás: Getty

Ezért lehet a kedvenced a bohém stílus a lakberendezésben

Mi az a bohém stílus?

Bár több alirányzata is létezik, ám összességében elmondhatjuk, hogy a hippikorszak inspirálta. A szakértők megkülönböztetik egymástól az amerikai, az európai és a 70-es évek bohém stílusát. Közös vonásuk a szabályok megszegése, a merészség, a rugalmasság és az egyéni ízlés előtérbe helyezése. A bohém stílusban berendezett tér mindig elmesél egy történetet – akár egy egész életét –, ráadásul kényelmes helyszínéül szolgál a családi vagy baráti összejöveteleknek.

Mondhatjuk, hogy a bohém irányzat sok szempontból a minimalista és a modern lakberendezés ellentéte. Letisztultság helyett ugyanis egyfajta karakteres káosz jellemzi. Ezzel együtt közös vonást is találhatunk például a skandináv stílussal, ugyanis a bohém lakberendezés is előnyben részesíti a természetes elemeket, anyagokat és textúrákat.

Ha szeretnéd kipróbálni a bohém stílust, akkor bátran kísérletezhetsz a színekkel, a mintákkal és a felületekkel. Sőt, akár azt is megteheted, hogy egy-egy rendkívül karakteres bútordarab vagy kiegészítő köré tervezed az enteriőrt.

Ezért lehet a kedvenced a bohém stílus a lakberendezésben
Forrás: Getty

Legyél merész a mintákkal!

A bohém stílus egyáltalán nem a visszafogottságról szól. Válassz bátran a legmerészebb mintájú tapéták, szőnyegek, függönyök vagy éppen párnahuzatok közül. Az a szabály, hogy nincs szabály, tehát ezeket egymással is kombinálhatod. Sőt, a legjobb, ha egymással összeillő és össze nem illő mintákat és színeket is felvonultatsz egyszerre – ettől lesz igazán bohém az összhatás. Jöhet virág-, állat- vagy éppen geometriai minta, illetve akár kézzel készült lakástextíliák is!

Válassz természetes anyagokat!

A bohém stílus imádja a fát, a rattant, a bambuszt… Tehát mind a természetes, mind pedig a természetes hatású felületeket és anyagokat. Ha ezeket minél több szobanövénnyel egészíted ki, akkor valóban a természetben érezheted magad, és garantált a minden eddiginél komfortosabb pihenés!

Ezért lehet a kedvenced a bohém stílus a lakberendezésben
Forrás: Getty

Rikító és földszínek egyszerre

Tévedés, hogy a bohém stílus csakis az élénk színekről szól. A természetet is szeretné becsempészni a térbe, így kedveli a földszíneket. Márpedig ezek a mélyebb vagy éppen „világító” árnyalatokkal párosítva igazán kellemes összhatást kelthetnek.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.