Forrás: Getty

Elhasználódott fogkeféd? Íme 6 praktikus ötlet, mire használhatod még

1.  Tisztítsd vele a fugákat

Legyen szó a konyháról, a fürdőszobáról vagy a padlóról – a fugák tisztán tartása mindig feladja a leckét. De sokat segíthet rajtunk egy régi fogkefe. Keverj ki egy sűrű pasztát szódabikarbónából és vízből, ezt a fogkefe segítségével dörzsöld szét a fugákon, hagyd kb. 1 órán át hatni, majd mosd le.

2. Pucold vele a csaptelepeket és lefolyót

A fürdőben számos olyan terület és felület van, amit egy hagyományos kefével nem tudsz alaposan megtisztítani. Ilyen például a lefolyó vagy a zuhanykabin sínje, valamint egy vízkővel borított zuhanyfej is. Egy fogkefe pici, vékony feje azonban az legkisebb résekbe is befér, és segít kipucolni onnan a vízkövet és egyéb lerakódásokat.

3. Belefér a kenyérpirítóba is

A pirítónak is vannak olyan részei, amit csak egy fogkefével lehet alaposan megtisztítani. Ehhez persze előbb alaposan fertőtlenítsd annak fejét, és csak tiszta, száraz fogkefével láss neki a feladatnak.

4. Tisztítsd meg vele a fésű fogai közötti réseket

Bizonyos idő után a fésű fogai között felhalmozódik a hajszálakról „lehúzott” a zsír és egyéb szennyeződés. Ahhoz, hogy ezt alaposan el tudd tüntetni, áztasd be azt 30 percre langyos vízbe, majd egy fogkefével alaposan dörgöld át.

5. Alternatív cipőkefe

A cipő talpa, a varrások és a cipőfűző tisztítása igencsak macerás feladat, kivéve, ha van egy régi fogkeféd, aminek a sörtéi könnyedén beférnek a legkisebb résekbe is. Ha nagyon koszos a cipőd, akkor tegyél némi vizet és marhaepeszappant a fogkefére, és úgy dörzsöld át vele.

6. A biciklilánchoz is jó

A kerékpár apró réseit szinte lehetetlen tisztává varázsolni, de a fogkefe szerencsére ebben az esetben is remek választásnak bizonyul.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.