Forrás: Getty

Diane Keaton buja kertje olyan trendet teremt, amit érdemes követni

Ki hitte volna, hogy egy Los Angeles-i villa kertje is lehet buja zöld, gondosan formára nyírt sövény és elképesztő munkával járó parkosítás nélkül?

A kert visszavadításáról („rewilding”) tudni kell, hogy tulajdonképpen nem csupán egy trend, hanem egy valóságos mozgalom, aminek a célja a természetes állapotok visszaállítása. Előnye, hogy bármekkora kertben lehetséges, és csökkenti a szükséges kerti munkák gyakoriságát. Ez viszont nem azt jelenti, hogy így ne kellene a kerttel foglalkozni, csak éppen a természet ritmusának megfelelően, általában bujábbra és dúsabbra hagyott növényzettel.

Kattints ide a videóért!

Diane Keaton nemcsak azt mutatta meg követőinek, hogy a kutyája, Reggie hogyan élvezi az utolsó nyári napsugarakat a medenceparton, hanem a kertben burjánzó mesés füvet is, ami minidzsungelnek is beillik.

Ahhoz, hogy a fű ilyen szép magas legyen, az első logikus lépés a fűnyírás gyakoriságának csökkentése, aztán jöhetnek bele a különböző vadvirágok, amelyek otthont nyújtanak majd például a méheknek.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.