Csoda! Ez a fővárosi 27 nm-es panellakás legalább 30 évet fiatalodott

‘Idén áprilisban vettünk egy pici, 3. emeleti panellakást Budapesten. Az elmúlt 30-40 évben semmilyen felújítás nem volt az ingatlanon, az eredeti tapéták, burkolatok voltak a falakon és a padlón, ahogy a víz- és villanyvezetékeket sem cserélték még. Az ablakok ugyan újak voltak, de a bejárati és fürdőszoba ajtó nem.

Az átvétel után négy nappal lebontottunk mindent, csak a csupasz falak maradtak. A lakás megvásárlása előtt már elkezdtem tervezni a terek felosztását, a burkolatok és a bútorok színét, stílusát, és pár napon belül “összeállt” a kép. A terv az lett, hogy egy többfunkciós lakást hozzunk létre a 27 nm-en szürke-fehér-fekete színekkel és arany-ezüst dekor elemekkel.

Az első dolog, amit megvettem ehhez, az a lámpacsalád volt, ami mindenhol megjelenik a lakásban. Ugyanaz a design, csak más méretben és elosztásban, de az irányadó színekben. Ezzel is szerettem volna egységet teremteni a lakás egészében.

A felújítás teljes egészében családi összefogásban történt, a feladatokat előre leosztottuk, így mindenki azt csinálta, amihez a legjobban ért. Hozzáteszem: nálunk senkinek sincs “építőipari” végzettsége, viszont a saját otthonában szinte mindent mindenki magának csinál. Ebbe a lakásba is csak villanyszerelőt és vízvezeték-szerelőt hívtunk, illetve amiért még fizettünk egy ismerősnek, az a burkolás, a glettelés és a festés volt. Most már azonban tudjuk, hogy legközelebb azt is magunk fogjuk megcsinálni.

Az én feladatom volt az összes burkolat, tapéta és berendezés kiválasztása, valamint az összes telefonos ügyintézés, beszerzés, a munkák összehangolása, és az előre kalkulált költségvetés szoros követése. A család férfi tagjai (a férjem, a fiam és a vejem) pedig pakoltak, cipeltek (ami lift nélkül nem volt kis munka), szereltek, fúrtak, ragasztottak, és minden kérésemet igyekeztek teljesíteni.

A költségvetés követése nem volt egyszerű feladat a folyamatosan emelkedő árak miatt, de mivel az összes bútort hónapokkal azelőtt megrendeltem, hogy bekerülhettek volna a lakásba, sikerült elkerülni néhány árváltozást. A dekorációs elemek és kiegészítők is gyűltek folyamatosan. Imádtam járni a boltokat, és vadászni a terveimbe illő kiegészítőkre.

Összességében nagyon jó hangulatban dolgoztunk mindig együtt, és sikerült az eredeti tervnek megfelelően három hónap alatt megvalósítani azt, amit az első napokban megálmodtam. Akkor még csak én hittem el, hogy mindennek lesz helye, minden el fog férni, és egy modern, otthonos lakás lesz a végeredmény. Most, amikor már készen van, természetesen a fiúk is nagyon elégedettek, és büszkék a művünkre. Megbeszéltük, hogy jöhet is a következő felújítás. Azt már tudom, hogy más színekkel, más hangulatot fogok teremteni, de a “kivitelező csapat” csakis a családunk lehet.’

A káprázatos végeredmény

Galéria / 15 kép

Megnézem a galériát

Ezekről a sikertörténetekről se maradj le:

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.