Csoda! Ez a fővárosi 27 nm-es panellakás legalább 30 évet fiatalodott

Csoda! Ez a fővárosi 27 nm-es panellakás legalább 30 évet fiatalodott

Kata és családja nagy fába vágta a fejszéjét: egy 27 nm-es, eredeti állapotban lévő panellakásból egy többfunkciós és modern hangulatú életteret szerettek volna faragni. Elöljáróban annyit elárulunk: hibátlanra vizsgáztak.

Ez a cikk már szerepel az Ötletládádban!

‘Idén áprilisban vettünk egy pici, 3. emeleti panellakást Budapesten. Az elmúlt 30-40 évben semmilyen felújítás nem volt az ingatlanon, az eredeti tapéták, burkolatok voltak a falakon és a padlón, ahogy a víz- és villanyvezetékeket sem cserélték még. Az ablakok ugyan újak voltak, de a bejárati és fürdőszoba ajtó nem.

Az átvétel után négy nappal lebontottunk mindent, csak a csupasz falak maradtak. A lakás megvásárlása előtt már elkezdtem tervezni a terek felosztását, a burkolatok és a bútorok színét, stílusát, és pár napon belül “összeállt” a kép. A terv az lett, hogy egy többfunkciós lakást hozzunk létre a 27 nm-en szürke-fehér-fekete színekkel és arany-ezüst dekor elemekkel.

Az első dolog, amit megvettem ehhez, az a lámpacsalád volt, ami mindenhol megjelenik a lakásban. Ugyanaz a design, csak más méretben és elosztásban, de az irányadó színekben. Ezzel is szerettem volna egységet teremteni a lakás egészében.

A felújítás teljes egészében családi összefogásban történt, a feladatokat előre leosztottuk, így mindenki azt csinálta, amihez a legjobban ért. Hozzáteszem: nálunk senkinek sincs “építőipari” végzettsége, viszont a saját otthonában szinte mindent mindenki magának csinál. Ebbe a lakásba is csak villanyszerelőt és vízvezeték-szerelőt hívtunk, illetve amiért még fizettünk egy ismerősnek, az a burkolás, a glettelés és a festés volt. Most már azonban tudjuk, hogy legközelebb azt is magunk fogjuk megcsinálni.

Az én feladatom volt az összes burkolat, tapéta és berendezés kiválasztása, valamint az összes telefonos ügyintézés, beszerzés, a munkák összehangolása, és az előre kalkulált költségvetés szoros követése. A család férfi tagjai (a férjem, a fiam és a vejem) pedig pakoltak, cipeltek (ami lift nélkül nem volt kis munka), szereltek, fúrtak, ragasztottak, és minden kérésemet igyekeztek teljesíteni.

A költségvetés követése nem volt egyszerű feladat a folyamatosan emelkedő árak miatt, de mivel az összes bútort hónapokkal azelőtt megrendeltem, hogy bekerülhettek volna a lakásba, sikerült elkerülni néhány árváltozást. A dekorációs elemek és kiegészítők is gyűltek folyamatosan. Imádtam járni a boltokat, és vadászni a terveimbe illő kiegészítőkre.

Összességében nagyon jó hangulatban dolgoztunk mindig együtt, és sikerült az eredeti tervnek megfelelően három hónap alatt megvalósítani azt, amit az első napokban megálmodtam. Akkor még csak én hittem el, hogy mindennek lesz helye, minden el fog férni, és egy modern, otthonos lakás lesz a végeredmény. Most, amikor már készen van, természetesen a fiúk is nagyon elégedettek, és büszkék a művünkre. Megbeszéltük, hogy jöhet is a következő felújítás. Azt már tudom, hogy más színekkel, más hangulatot fogok teremteni, de a “kivitelező csapat” csakis a családunk lehet.’

A káprázatos végeredmény

Galéria / 15 kép

Megnézem a galériát

Ezekről a sikertörténetekről se maradj le:

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Bezárom
Te is szívesen bemutatnád az otthonodat?
Akkor küldj nekünk e-mailt az otthonokesmegoldasok@marquardmedia.hu e-mail címre, amelyben pár mondat és sok szép kép kíséretében bemutatod, hol élsz. A legszebb lakásokat és házakat pedig mi is megmutatjuk weboldalunkon olvasóinknak!
Tipp Neked készítettem VI. – Csodaszép ékszertartó doboz fillérekből

Nem biztos, hogy a legcsillogóbb a legjobb, és nem csak vagyonokért lehet szívhez szóló ajándékot adni. Szóljon az idei karácsony a valódi törődésről! Ebben szeretnénk most segíteni. Az adventi időszakban sorra hozunk olyan ajándékötleteket, amit odahaza, minimális kiadással, de annál nagyon szeretettel mi magunk is életre kelthetünk. Neked készítettem – szeretettel.

Tipp Zuzmófal készítése házilag – Furcsa, modern és látványos dekoráció

A zuzmófal készítése házilag is megoldható, ha tisztában vagyunk pár alapvető szabállyal az elkészítése és gondozása kapcsán. A legjobb helyen jársz, ha te is szeretnéd a természet csodaszép darabjával feldobni az otthonod.

Otthon Bérelt lakásból igazi otthon – Nikinek sikerült!

Amikor valaki nem saját tulajdonú, hanem bérelt ingatlanban álmodja meg otthonát, gyakran nem is igazán szabja magára a tereket és a stílust. Niki viszont úgy döntött, valóban hozzá illő zugra vágyik, és Bíró Andrea lakberendező segítségével meg is valósította elképzelését.

Tipp Magad készítette dísz a karácsonyfára: aranyos csillagok sótésztából

Ne tévesszen meg, hogy ehhez a DIY projekthez sótésztára van szükség. Nem süteményt fogunk készítünk, hanem karácsonyi díszeket, amik akár kulcstartóként is megállják a helyüket.

Tipp Tedd fel úgy az égősort a karácsonyfára, ahogy csak a profik tudják

Lehet bármennyi dísz is egy karácsnyfán, igazán az égősortól lesz szép. Segítünk, hogy ezzel idén már ne legyen problémád.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin