Csoda 14 nm-en – Így lett egy tárolóból élhető és ízléses apartman

“14 nm állt a rendelkezésünkre egy kis apartman kialakítására. Korábban terveztünk már 10 nm-re is, oda galériát építettünk. Itt viszont ez nem volt lehetséges az alacsony belmagasság miatt, cserébe viszont kaptunk plusz 4 nm-t. Ebből lett leválasztva a fürdő, ami 2,5 nm. A fennmaradó részen kellett “osztoznia” az előtérnek, a konyhának és egy kétszemélyes ágynak” – összegzi a felújítás kihívásait Péter.

Fenntartható lakásfelújítás

A helyiséget korábbi tulajdonosai tárolóként használták, így az alapvető “lakáselemeket” nekik kellett beépíteniük. Tégláig csupaszítottak minden falat, és a nulláról indultak.

Ahogy Péter mondja, már a korábbi projektjeiknél is fontos szempont volt a környezettudatosság. Ezért gyakran újítanak fel, alakítanak át és építenek vissza régi darabokat, illetve használnak máshol megmaradt anyagokat. Itt a használt faanyagot egy iroda berendezése során kidobásra ítélt hulladékból nyerték. A padlót is  magánszemélytől vették át, akinél túlvásárlása miatt maradt meg.

Fenntartható lakásfelújítás és minőségi munka – ezek jegyében láttak neki a munkálatoknak.

A cél az volt, hogy minden elférjen, és a hely szűke ellenére is kulturált, praktikus életteret alakítsanak ki. Ez nagyon sok gondolkodást, megbeszélést és számolást igényelt. Szó szerint minden centiméter számít egy ilyen helyzetben.

“Csók-Gyöngy Tímea lakberendezővel évek óta együtt dolgozunk, minden munkát a Last Sansz Kft. kis csapatával végeztünk. Alapvetően Tímea felelős a szín- és formavilágért, de mindenki folyamatosan ötletel, és hozza a legjobb szakmai tudását. Kezdünk összeszokott csapatként működni. Kifejezetten keressük azokat a lehetőségeket, ahol kis térbe kell otthont varázsolnunk. Egy ilyen feladat nem mindennapi látásmódot és rugalmasságot igényel. Megfelelni a mai modern ember igényeinek, betartva minden fontos előírást – nem könnyű.”

Ekkora alapterületen különösen nagy kihívás a tároló funkciók kialakítása. Ezt Péterék a saját kezűleg készített, és egy magasított, felhajtható ágy segítségével oldották meg. Remekül sikerült! Kényelmes, jól használható és sokkal több dolgot tud elnyelni, mint gondolná az ember. A lehajtható asztal és falra tehető székek már egy előző projektjükben is megjelentek. Ebből is látszik: folyamatosan keresik az új ötleteket, a formabontó megoldásokat, de szívesen ismétlik is, ami jól bevált.  A szellőztetés és a villanybojler is el lett rejtve, a konyhaszekrényben pedig egy hűtő, egy mosógép és egy minisütő is helyet tudott kapni.

“Sokkal tovább tartott a felújítás, mint terveztük. Főképp a Covid hátráltatott minket, de sokszor az építőipari anyagok beszerzése sem volt egyszerű. Szerencsénkre az elmúlt években megtaláltuk azt a csapatot, akik megfelelő nyitottsággal állnak a feladathoz és minőségi munkát adnak át.”

Sikerült!

És hogy mit szeretnek a legjobban Péterék a lakásban? Magát a végeredményt, és a tényt, hogy sikerült! “Megcsináltuk! Alkottunk valami olyat, amit a legtöbb ember elképzelni sem tud, hogy egyáltalán lehetséges lenne. Kivitelezőként nagyon izgalmas végig követni a folyamatot, amikor egy lomos, kihasználatlan helyiség szép lassan megtelik élettel, és Timi, olykor még számunkra is merész színkombinációi összeállnak egy kerek egésszé.”

Galéria / 14 kép

Megnézem a galériát

Ezekről a sikertörténetekről se maradj le:

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.