Forrás: Getty

Állatbarát tippek: így tartsd távol az idegen macskákat a kertedtől

Szórj szét kávézaccot

A kávézacc sok különböző problémára jelent megoldást – és még a macskákat is távol tudja tartani. Ehhez mindössze annyi kell, hogy napos és szélcsendes időben szétszórd az ágyásokban a szárított kávézaccot. Annak szagát nem szeretik a cicák, ezért minden bizonnyal nem fognak hozzá közelíteni. Ennek egy remek alternatívája lehet a csípős bors, a chili vagy az almaecet is.

Fokhagyma és hagyma

Azt tudjuk, hogy ezzel a két zöldséggel távol tudjuk tartani a vámpírokat – és a macskákat is. Utóbbiak szintén ki nem állhatják mindkét hagyma szagát, így kerülni fogják azt. Szórj pár frissen felaprított fokhagymát vagy felkockázott hagymát az ágyásokba, és a cicák menekülni fognak.

Kakassarkanytú

Ez a növény szép dísze lesz a kertednek, de emellett még a macskákat is el fogja riasztani. Míg számodra kellemes az illata, addig a cicák nem szeretik. Ültess egy-egy tővel a kertedbe, és biztosan megszabadulsz a kéretlen látogatóktól.

Ultrahangos macskariasztó

Ha a klasszikus házi praktikák nem hozták meg a várva várt eredményt, akkor hívd segítségül a technikát, és szerezz be egy ultrahangos macskariasztót. Ez egy olyan elektromos eszköz, ami egy rendkívül kellemetlen hangot ad ki, amit a cicák bírnak elviselni. A legtöbb esetben egy mozgásérzékelő hozza működésbe, azaz amint a közelébe kerül egy macska, azonnal hangot ad, a cica pedig inkább elsiet.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.