Forrás: Getty

Alkoss KEDDvedre 8. – Trendi puff vízi nudliból

Ha aktívan követed a lakberendezési trendeket, akkor már biztosan találkoztál a juta köteles puffokkal, hiszen praktikusak, jópofák és tökéletesen passzolnak bármilyen stílusú otthonba. Velünk most el is készítheted.

Amire szükséged lesz:

 • 4-5 db vízi nudli
 • Erős kötél (a puff nagyságától függően 10-20 méter hosszúságú)
 • Erős, ezüst ragasztószalag
 • Ragasztópisztoly és ragasztórudak
 • Olló
 • Vastag karton vagy rétegelt lemez (a puff alapjához)

Így készítsd el lépésről lépésre:

 1. lépés: Vágj ki egy kört vastag kartonból vagy rétegelt lemezből, amely a puff alapjául szolgál majd. Az átmérője legyen akkora, amekkora puffot szeretnél.
 2. lépés: Hajlítsd meg a vízi nudlikat, hogy kör alakúak legyenek, majd ragasztószalaggal rögzítsd őket egymáshoz. Így egy stabil keretet kapsz, amely a puff alapját képezi majd.
 3. lépés: Vágd a vízi nudlikat egyenlő méretű, kisebb darabokra, majd helyezd őket a keret belsejébe, hogy kitöltsék a puff belsejét. Használj ragasztószalagot, hogy stabilan egymás mellett maradjanak.
 4. lépés: Ehhez a lépéshez használd a ragasztószalagot, hogy az egész szerkezetet szorosan bevond és minden vízi nudli darab a helyén maradjon. A biztonság kedvéért akár két rétegben is bevonhatod a vízi nudlikat, viszont annál több réteg inkább csak ártana, mintsem segítene a tartósságban.
 5. lépés: Kezdd a kötél feltekerését a puff közepén, és folyamatosan haladj kifelé. Használj ragasztópisztolyt, hogy a kötelet szorosan rögzítsd. Ügyelj arra, hogy minden egyes sort alaposan rögzíts ragasztóval, hogy a kötél ne mozduljon el.
 6. lépés: Miután bevontad az egész puffot, vágd le a felesleges kötelet, és jó sok ragasztóval rögzítsd a kötél végét a puff aljára.

Íme egy videó, amely segítségedre lesz a puff elkészítésében:

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.