A sírból hozták vissza: egy alapjaiban újragondolt 40 nm-es lakás a 11. kerületből

„Adott volt egy 40 nm-es lakás a 11. kerületi Holdvilág utcában. Világos, utcára néző. Saját beruházás volt, és egyben hatalmas kihívás. Rettenetesen rossz állapotú és alaprajzú ingatlan volt, amit szinte tégláig bontottunk vissza.

ILYEN VOLT A LAKÁS AZ ÁTALAKÍTÁS ELŐTT

Galéria / 18 kép

Megnézem a galériát

Furcsa leválasztásának köszönhetően szinte egy derékszög sem volt a lakásban, nekünk mégis egy olyan élhető, 1,5 szobás kis lakást kellett belőle varázsolnunk, amelyben megfelelő méretűek a helyiségek, és 11. kerületi négyzetméterárak miatt nincs benne sok felesleges közlekedő.

Miután minden válaszfalat elbontottunk, a meglévő falakat tégláig kapartuk, jöhetett az átalakulás. Az alaprajz nagy kihívás volt nem csak az érdekesen szűkülő, hegyesszögeket bezáró falak miatt, hanem azért is, mert a lakás közepén a térben volt egy-két csatorna és strang, amit nem tudtunk mozgatni, tehát valamennyire értelmesen be kellet építeni, illetve el kellett tüntetni ezeket.

FELÚJÍTÁS KÖZBEN

Galéria / 20 kép

Megnézem a galériát

A lakás kifejezetten világos, tele ablakkal, olyannyira, hogy kivételesen a bútorozhatóság oltárán fel is áldoztunk belőlük egyet. Egy ingatlan felújításakor több szempontot is figyelembe kell venni, például a fényviszonyokat, a tereket, a térkapcsolatokat, és többek között a bútorozhatóságot is, mert ha jön a jövőbeli tulajdonos, bizony meg fogja kérdezni, hogy a ruháit hova tudja majd elrakni.

A lakás maximum kétszemélyes, ennek megfelelően alakítottuk ki, és végfelhasználókat céloztunk meg vele. Az előszobát, melyet végig be lehet építeni szekrénnyel, néhány térelválasztó lamella szeparálja el a nappalitól. Ez utóbbi tágas, világos, ide csaptuk hozzá a korábbi alaprajznál meglévő felesleges közlekedő részeket. A nappalit a konyha-étkezőtől nem fallal, hanem csak jelzés értékkel a mennyezet lejjebb hozásával különítettük el. A fürdő hatalmas, mögötte pedig ott a világos háló, ahol szintén van egy nagy gardrób kialakítására elég hely.

Ehhez a lakáshoz tartozott még egy 5 nm-es valóban használható tároló, ami újraburkolás és festés után szintén sok mindent el tud nyelni.”

A LENYŰGÖZŐ VÉGEREDMÉNY

Galéria / 12 kép

Megnézem a galériát

Vasziljevics Erika, My Craft 2016 Kft

Ne maradj le a My Craft 2016 Kft. másik csodamunkájáról sem:

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.