Forrás: Getty

1. Mérd fel a terepet
Ahhoz, hogy kialakítsd a tökéletes elrendezést, a konyhádnak minden szegletét ismerned kell. A paraméterek, speciális adottságok alapján tudod csak végig gondolni, hogy mit tudsz az előnyödre fordítani.
2. Szerezz be tárolókat
Ha minden a bolti csomagolásában ül a konyhában, akkor nem is csoda, hogy gyorsan kialakul a káosz. Szerezz be minden konyhai alapanyagnak tárolódobozt és üveget, így mindennek meglesz a saját helye.
3. Haladj fontossági sorrendben
A főzőrészt mindenképp úgy kell elrendezned, hogy a legfontosabb, legtöbbször használt konyhai eszközök legyenek legközelebb a tűzhelyhez, a kések pedig a konyhapult azon részéhez, ahol szeletelni szoktál.
4. Ne ess túlzásba
A boltok polcait nézve biztosan elcsábultál már néhány sikkesnek tűnő konyhai eszköz láttán. Egy-kettő valóban hasznos lehet, ám a legtöbb inkább csak a helyet foglalja, pláne, ha inkább csak egyszerű ételeket készítesz.

5. Igazítsd a dekort a praktikumhoz
Ha minden nap főzöl, kár a dekorációt priorizálni a konyhában. Inkább úgy alakítsd ki a főzőteret, hogy a használati tárgyak jól mutassanak. Ezt úgy a legkönnyebb elérni, ha mediterrán vagy bohém stílusú konyhát alakítasz ki.
6. Tartsd magad a zónákhoz
A rendet úgy a legkönnyebb fenntartani, ha minden a kijelölt helyének a közelében marad. Főzés közben tartsd magadat a zónákhoz – azaz például a vágódeszkák és darabolókések közelében aprítsd a zöldséget.