Forrás: Getty

A rózsabokor gondozása tavasszal – Így borul virágba a rózsabokrod

1. Metszés

A rózsák tavaszi metszése alapvető lépés annak érdekében, hogy a virágok egészségesek legyenek. A tél alatt elhalt vagy megbetegedett ágakat vágd vissza, hogy újakat növeszthessen a helyükre, és formázd a bokrokat a kívánt alakra. Ügyelj arra, hogy éles metszőollót használj, és az elhalt részeket tőben vágd le.

2. Tápanyag

A tavaszi hónapokban a rózsáknak szükségük van tápanyagokra a virágzás elősegítéséhez. Adj a bokroknak jó minőségű rózsatrágyát vagy komposztot. Az organikus trágya különösen előnyös, mivel lassabban oldódik fel, és hosszú távon biztosítja a növény táplálását.

3. Öntözés

A rózsák számára fontos, hogy megfelelően öntözd őket, különösen a tavaszi időszakban, amikor a növekedés és a virágzás intenzív. Ügyelj arra, hogy a talaj mindig nedves legyen alatta, de ne álljon vízben, mivel az gombásodást okozhat. Reggelente öntözz, hogy a víznek legyen ideje elpárologni a nap folyamán, de a leveleket ne érje víz.

4. Betegségek és kártevők

A tavaszi hónapokban figyeld a rózsa leveleit az olyan betegségek és kártevők jelei után kutatva, mint a lisztharmat, a rozsdásodás vagy a levéltetvek. Ha bármilyen problémát észlelsz, azonnal cselekedj. Szerencsére már számos bio kezelést segítségül hívhatsz a betegségek és kártevők elleni küzdelemhez.

5. Támaszték

A magasabb bokroknak támaszra van szükségük, hogy egészségesek, épek és mutatósak tudjanak maradni az intenzív növekedés alatt is. Ez lehet drótháló vagy egy műanyag karó is, a lényeg, hogy a rózsa fel tudjon kapaszkodni rá.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.