Forrás: Getty

A konyha 3 legpiszkosabb pontja – És a megoldás rájuk

1. Mosogató és környéke

A mosogatót tisztításra használunk, ezért érthető, hogy itt marad a legtöbb szennyeződés az elmosott edények után. Ám az igazi ludas a mosogatószivacs, amelyen akár pár nap alatt baktériumok millió telepedhetnek meg.

Mit tehetsz a tisztaságért?

A szivacsot dobd be a mosogatógépbe, mielőtt elindítod azt. Ha nincs mosogatógéped, akkor minden használat után alaposan, forró vízzel mosd tisztára.

2. Mikró

A mikró takarítása kifejezetten utálatos feladat, ezért megértjük, ha Te sem tudod rávenni magad minden hétvégén. Ám az abban melegített ételekből származó zsiradékok makacs módon letapadnak a készülék belsejében, amitől nem csak koszos, de büdös is lesz a szerkezet egy idő után.

Mit tehetsz a tisztaságért?

Minden második használat után tegyél a mikróba egy félbevágott citromot némi vízzel egy percre, ami nem csak ’átpucolja” azt, de meg is akadályozza a makacs lerakódásokat. Ennek a trükknek hála jelentősen könnyebb dolgod lesz a havi nagytakarításkor.

3. Hűtő

A hűtő takarítás szintén a kevésbé kedvelt házimunkák egyike, ezért jobb, ha itt is bevetsz néhány trükköt a tisztántartás érdekében. A szennyeződéseket és a baktériumok megjelenését az ételmaradékok, azok leve vagy apró darabjai okozzák, amiket szabad szemmel szinte észre sem lehet venni.

Mit tehetsz a tisztaságért?

Használj a hűtőben sütőpapírt vagy szilikon lapokat, amiket gyakran és könnyen lecserélhetsz. A hűtő takarítása során pedig ne csak tisztítsd a polcokat, de szelektálj is, és csak az az étel kerüljön vissza, ami még nem járt le, és biztosan elfogyasztod majd. Végül pedig a legfontosabb, hogy ne csak univerzális tisztítószert használj, hanem fertőtleníts is – például ecettel.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.