Forrás: Getty

A csíramentes WC-csésze titka: a fokhagyma

Ints búcsút a baktériumoknak és lerakódásoknak

A WC-csésze nem az egyik legtisztább része az otthonunknak. Ha azonban az a célunk, hogy az legyen, akkor minden egyes nap rongyot és vegyszert kell ragadnunk, és alaposan át kell törölnünk. Van azonban ennek egy másik módja is, ami ráadásul úgy tünteti el a kórokozókat és a lerakódásokat, hogy neked egy újjal sem kell hozzányúlnod a WC-hez. Ha ki szeretnéd próbálni, akkor szükséged lesz fokhagymára és némi türelemre, ugyanis egy éjszaka kell a fokhagymának, hogy elvégezze helyetted a piszkos munkát.

Fokhagyma: természetes fertőtlenítő

A fokhagyma rengeteg allicint tartalmaz, aminek nem csupán antimikrobiális, hanem gyulladáscsökkentő hatása is van. Ez azt jelenti, hogy a fokhagyma megakadályozza, illetve leállítja a baktériumok és gombák elszaporodását.

WC-csésze tisztítása fokhagymával

Ez egy rendkívül egyszerű, ám annál hatásosabb trükk. Pucolj meg 1 vagy 2 gerezd fokhagymát, majd dobd bele a WC-csészébe, és egy éjszakán át hagyd állni. Az allicin ez idő alatt kifejti hatását, és megöli a kórokozókat. Másnap reggel mindössze le kell öblítened a WC-t, és búcsút inthetsz a baktériumoknak. Annak érdekében, hogy mindig kórokozóktól mentes legyen a WC, hetente kétszer alkalmazd ezt a zseniális trükköt.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.