Forrás: Getty

6 érv, amiért Neked is környezetbarát tisztítószert kell használnod

1. Jót tesz a bolygónak

Igen, nagyon egyértelmű érv, azonban muszáj megemlíteni, hiszen fontosabb, mint valaha. A takarítás olyan része a háztartásnak, ahol apró lépésekkel is jelentős eredményeket érhetsz el. A maró hatású tisztítószerek nem csak a bőrödet kezdik ki, de a vízi élővilág számára is veszélyesek.

2. Kíméletes a bőrrel

Az ecet, a citrom vagy a szódabikarbóna hatékony természetes tisztítószerek, ráadásul a bőrre sem károsak. Emiatt gumikesztyű használata sem szükséges, ha ezekkel az alapanyagokkal takarítasz. Ha pedig nincs gumikesztyűd, akkor kevesebb műanyag hulladékot termelsz. Dupla haszon!

3. Spórolhatsz vele

Ha vezeted minden kiadásodat, akkor biztosan feltűnt, hogy milyen sok pénzt kell költeni tisztítószerekre. Sokan élnek abban a tévhitben, hogy a természetes, környezetbarát tisztítószerek drágák, ez azonban közel sincs így. Sőt, a legtöbb hatékony szer párszáz forintért kapható.

4. Biztonságos kisgyerekek és kisállatok számára is

Fő a biztonság! Még egy szuper érv a természetes tisztítószerek mellett, hogy se a kisgyerekekre, se a kisállatokra nem jelentenek veszélyt. Az ecet, a citrom vagy a szódabikarbóna teljesen biztonságos, pláne a takarításhoz szükséges kis mennyiségben – míg a durva vegyszerek akár icipici mennyiségben is komoly problémákat okozhatnak.

5. Kíméletes a berendezéssel

A maró hatású, durva tisztítószerek nem csak az egészségedre jelenthetnek veszélyt, de a lakásod berendezésére is. Túl nagy mennyiségben vagy túl sokáig a felületen hagyva kikezdhetik a bútorokat vagy burkolatokat. Mindez a vegyszermentes alternatívák esetében elenyészően fordulhat csak elő.

6. Sokszor hatékonyabbak a hagyományos tisztítószereknél

Sok esetben igaz, hogy a természetes tisztítószerek sokkal hatékonyabbak a bolti megfelelőiknél. Például a tömény citromsav sokkal eredményesebben tünteti el a vízkövet, mint a vízkőoldó folyadékok.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.