Forrás: Getty

5 újabb őszi lakberendezési ötlet a teraszra – a kellemesen töltött hosszabb estékhez

1. Textíliák őszi színekben

Meleg színárnyalatokkal soha nem nyúlhatsz mellé, ha őszi tematikájú lakberendezésről van szó. Már néhány narancssárga párnával is felfrissítheted az összhatást, akár a naplemente valamelyik árnyalatában pompázó takaróval kombinálva. Fedett terasz esetén akár kényesebb anyagokat is használhatsz, nyitott terasznál pedig érdemes különösen odafigyelni a tisztíthatóságra és a mosási instrukciókra.

2. Őszi koszorú

A koszorú nemcsak asztal- vagy ajtódísz lehet: univerzális dísztárgyként gyakorlatilag bárhová teheted. Meseszép kompozíciókat vásárolhatsz készen, de akár a saját ízlésed szerint is készíthetsz egyet (vagy többet). Remek páros, barátnős vagy családi program lehet egy-egy ilyen koszorú elkészítése. A kellékeket bármelyik hobbiboltban beszerezheted. Fenyőtobozoktól kezdve a műbogyókon át a masnikig tényleg bármi jöhet!

5 újabb őszi lakberendezési ötlet a teraszra – a kellemesen töltött hosszabb estékhez
Forrás: Getty

3. Vágott virágok az asztalra

Ősszel még könnyen lehet olyan idő, amikor érdemes a teraszon megteríteni az étkezésekhez. Az ilyenkor nyíló virágokból csodálatos kompozíciót lehet összeállítani: a krizantém, a kasvirág, a kúpvirág, az őszirózsa, a szegfű és a viola mind az asztalod dísze lehet.

4. Dísztökök minden mennyiségben

Az őszi dekoráció sokak számára egyenlő a dísztökök felbukkanásával a lakásban. Nem véletlenül: egyszerű és változatosan használható dekorelemekről van szó, amik sokféle színben és méretben kaphatóak. Teheted őket ablakba, ajtó mellé, asztalra – gyakorlatilag bárhová, ahová jól esik.

5. Kültéri szőnyeg

A talpad is vágyik egy kis melegségre az egyre hidegebb őszi estéken. Mindenképpen praktikus kültéri szőnyeget választanod, ami jobban bírja a strapát és könnyebben takarítható, bár teljesen fedett és körülzárt terasz esetén nyugodtan tegyél ki beltéri darabot. A meleg, semleges árnyalatok hozzájárulnak a kellemes összhatáshoz – különösen, ha illenek a többi kiegészítőhöz.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.