Forrás: Getty

5 furcsa, de hatékony és természetes módszer a grillrács tisztítására

1. Citrom és só

A citrom és a só egy kiváló páros, ha természetes tisztítószert keresel. Egyszerűen vágj félbe egy citromot, mártsd a vágott felét sóba, majd dörzsöld át vele a grillrácsot. A citrom savas hatása segít feloldani a zsírt, míg a só dörzsölő hatású, és eltávolítja a lerakódott ételmaradékokat. Miután alaposan átdörzsölted a rácsot, öblítsd le vízzel.

2. Szódabikarbóna paszta

A szódabikarbóna igazi csodaszer a háztartásban, és a grillrács tisztításában is jól teljesít. Keverj össze szódabikarbónát annyi vízzel, hogy egy sűrű pasztát kapj. Ezt a pasztát vidd fel a grillrácsra, hagyd állni 10-15 percig, majd egy kefe segítségével dörzsöld át. Végül öblítsd le a rácsot forró vízzel.

5 furcsa, de hatékony és természetes módszer a grillrács tisztítására
Forrás: Getty

3. Ecet és alumínium fólia

Az ecet is egy remek természetes tisztítószer, amelyet számos háztartási feladathoz használhatunk. Önts egy tálba fehér ecetet, márts bele egy darab alumínium fóliát, majd ezzel dörzsöld át a grillrácsot. Az ecet feloldja a zsírt és az ételmaradékokat, míg az alumínium fólia segít ledörzsölni a makacs szennyeződéseket. Sőt, az extra hatás kedvéért be is csomagolhatod alufóliába az ecetes rácsot, és hagyd állni 15 percig, hogy fellazítsa a makacs lerakódásokat.

4. Kávézacc

A kávézaccot ne dobd ki, hiszen remek tisztítószer lehet belőle! A kávézacc nem csak súrol, de segít eltávolítani a lerakódott zsírt és más szennyeződéseket is. Dörzsöld be a grillrácsot nedves kávézaccal, majd alaposan öblítsd le vízzel. Ez a módszer nem csak tisztít, de a grillrács szagát is semlegesíti. Szükség esetén némi mosogatószeres vízzel mosd át a rácsot.

5. Hagyma

Talán meglepő lehet, de a hagyma is hatékony tisztítószer a grillrácshoz. Melegítsd fel a grillt, majd egy félbevágott hagymával dörzsöld át a rácsot. A hagyma savas nedvei segítenek feloldani a zsírt és az ételmaradékokat. A legjobb eredmény érdekében egy villa segítségével tartsd a rácson a hagymát, hogy ne égesd meg magad.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.