Forrás: Getty

4 színkombináció, amit inkább kerülj el a lakásban

Meleg árnyalatok szürkével

A szürke falak tökéletesek például a letisztult skandináv stílushoz, vagy akár ahhoz is, hogy ideális hátteret nyújtsanak egy-egy hangsúlyosabb szőnyeghez vagy bútordarabhoz. Ha viszont kifejezetten meleg színekre és otthonos hangulatra vágysz, akkor talán szerencsésebb lemondanod a szürke falról egy másik semleges szín javára, ami akár a kék is lehet. A kék ugyanúgy remekül kiemeli bármelyik helyiség hívogató atmoszféráját, és anélkül teszi jellegzetessé az enteriőrt, hogy előtérbe furakodna.

Sötétkék és hófehér

A sötétkék remekül passzol a hófehérhez a matrózok ihlette divattrendnél, a lakberendezésben azonban kicsit más a helyzet. Ez a két szín ugyanis hiába alkot remek párost a képeken, a végeredmény a valóságban túl hűvös és élettelen lehet. A sötétkéknek azonban van egy olyan párja, ami remekül kiemeli a szépségét, ráadásul a trónt sem akarja elbitorolni tőle: ez pedig a szürke. A sötétkék és a szürke együttese nemcsak elegáns benyomást kelt, hanem a teret is tágíthatja optikailag a megfelelő elrendezésben.

Meleg árnyalatok az íróasztal körül

Legyen szó dolgozószobáról vagy tanulósarokról a gyerekszobában, a színek kiválasztásánál nem szabad figyelmen kívül hagyni azok pszichológiai hatását. A meleg színkombinációk ugyanis könnyen kizökkenthetnek, és nehezíthetik a koncentrációt. A munkára vagy tanulásra szánt tereket éppen ezért érdemes inkább enyhén hűvös, minimalista stílusban berendezni – természetesen olyan kiegészítőkkel, amik mégiscsak otthonossá teszik.

4 színkombináció, amit inkább kerülj el a lakásban
Forrás: Getty

Vörös és karamella

A vörös és a karamella is rendkívül trendi: előbbi a vibráló erejével és a szépségével lophatja be magát a szívedbe, utóbbi pedig a maga megnyugtató és mindenhez passzoló mivoltával. De hiába tűnik úgy, hogy együtt tökéletes párost alkotnak, valójában zavaró összhatást kelthetnek, hiszen a vörös rögtön vigyázzba állítja a figyelmet, míg a karamella inkább ellazít és megnyugtat – így nem csoda, ha nem tudod, melyik késztetésnek engedelmeskedj.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.