Forrás: Getty

4 lakberendezési trend, ami divattrend is 2024-ben

Visszafogott luxus

Bár a visszafogott vagy „csendes” luxus trendje jóval 2024 előttről származik, sokat elárul az időtállóságáról, hogy azóta is töretlen népszerűségnek örvend. Az irányzat lényege a luxus újraértelmezése, ami letisztult eleganciát farag a feltűnő hivalkodásból. A visszafogott luxus jegyében berendezett otthonokban nincs semmi olyan, amiről első látásra egyértelmű, hogy bizony nagyon drága lehetett – sőt, nem is az árakon van a hangsúly, sokkal inkább a szofisztikált összhatáson.

Rétegzés

A rétegzés nemcsak az öltözködésben praktikus – főleg a téli hónapokban –,a lakberendezésben is. Idén nemcsak a divatmagazinokban láthatsz váratlan szín-, minta- vagy anyagkombinációkat, hanem a lakberendezési inspirációk között is. Mindez kissé bohém, eklektikus stílust kölcsönöz az enteriőrnek, de természetesen csak olyan mértékben, amennyire szeretnéd.

Coquette esztétika

Ha ismered a „kokettálás” kifejezést – ami tulajdonképpen egyfajta játékos flörtölést, huncut csipkelődést jelent –, máris átérzed a coquette stílus lényegét. Extra nőies, kissé retró összhatást jelent pasztell rózsaszínek, virágminták és olyan finom anyagok használatával, mint a csipke. A masnis kiegészítők például jellegzetesen a coquette esztétikához tartoznak, és remekül mutatnak gyertyatartókon vagy vázákon is a lakásban.

4 lakberendezési trend, ami divattrend is 2024-ben
Forrás: Getty

Váratlan vörös

A váratlan vörös trend bombaként robbant a köztudatban – és a közösségi médiumok algoritmusában. Lényege, hogy ha akár csak egészen apró mennyiségben is vöröset csempészel az enteriőrbe, akkor az egész szemrevalóbb, hívogatóbb és extravagánsabb lesz. Persze, csak rajtad áll, hogy mennyi vöröset szeretnél, mert akár egy egész fal is vörösbe borulhat, de a hatást már egyetlen kiegészítővel el tudod érni. Ha a visszafogottabb stílust részesíted előnyben, kezdd egyetlen vörös dísztárggyal… Aztán ki tudja, lehet, hogy pár hét múlva már vörös díványod lesz!

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.