4 dolog, aminek semmi keresnivalója az íróasztalon

4 dolog, aminek semmi keresnivalója az íróasztalon

Az íróasztal berendezése igencsak nagy kihívás elé állít minket, hiszen a munkához szükséges eszközeink mellett egy-két dekorációnak is helyet kell találnunk rajta. Mindezt azonban úgy kell megtennünk, hogy ezek ne tereljék el a figyelmünket a munkáról.

Ötletládához ad!

Annak érdekében, hogy koncentráltan és hatékonyan tudjunk dolgozni, a dekorálás során inkább a minimalizmust helyezzük előtérbe. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy minden dekorációról le kell mondanunk, inkább arra kell figyelnünk, hogy bizonyos dolgokat soha ne tároljunk az íróasztalunkon, ugyanis ezek káoszt teremtenek, amitől jelentősen csökken a hatékonyságunk. Lássuk, hogy melyek azok a tárgyak, amiknek semmi keresnivalójuk az íróasztalunkon!

#1 – Koszos edények

Alapvetően nem javasoljuk, hogy az íróasztalnál étkezzünk, ennek ellenére gyakran tesszük meg, mert nem akarjuk félbehagyni a munkát. Ha ezt viszonylag sokszor csináljuk, akkor még inkább kell arra figyelnünk, hogy ne hagyjuk az asztalon a piszkos edényeket, hiszen ezek rengeteg helyet foglalnak.

#2 – Használatlan eszközök

Több tucat golyóstoll, rengeteg post-it, szövegkiemelők… Egy íróasztalon számos olyan eszköz megtalálható, melyet néha használnunk kell, de zömében teljesen feleslegesen tároljuk ezeket ott, hiszen sok esetben havonta egyszer nyúlunk csak hozzájuk. Nagyon fontos, hogy az ilyen tárgyakat inkább tegyük el egy fiókba, így nem teremtenek rendetlenséget az íróasztalon, nem foglalják a helyet. Az asztalon csak azokat az eszközöket tartsuk, melyeket ténylegesen használatban vannak.

#3 – Szépségápolási eszközök

A legutóbbi meetinghez az íróasztalnál keszítettük el a sminkünket? Ezzel nincs semmi probléma, amíg utána azonnal a helyükre pakoljuk az ecseteket és púdereket, hogy azok ne az asztalon éktelenkedjenek. Természetesen a körömlakknak, rúzsoknak és hajgumiknak sincs semmi keresnivalójuk itt, hiszen ezek is mind foglalják a helyet, és csökkentik a hatékonyságunkat, mivel csak elterelik a figyelmünket.

#4 – Kábelrengeteg

A laptop töltője, a fülhallgató vagy a telefon USB-kábele… Ez a kábelrengeteg nem csak a szemünket bántja, hanem a koncentrációnkra is rossz hatással van, hiszen káoszban nem tudunk megfelelően dolgozni. Ha azonban azon kapjuk magunkat, hogy az összes kábelt arrébb kell tologatnunk, hogy hozzáférjünk a határidőnaplónkhoz, akkor végképp eljött az idő, hogy ezeket elpakoljuk, vagy legalább rendszerezzük.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Otthon Vakáció a fák világában – A noszvaji Fekete Rigó

Kikapcsolódás a lombok között? Nem véletlenül egy madár nevét kapta meg a Noszvaj üdülőterületén épült Fekete Rigó, ahol tényleg a lombok között fújhatjuk ki a levegőt és szabadulhatunk meg a hétköznapok stresszétől. A különleges, igényesen berendezett ház két fő számára tökéletes pihenőhelyet nyújt.

Tipp Neked készítettem VIII. – Saját készítésű illatkő sótésztából

Nem biztos, hogy a legcsillogóbb a legjobb, és nem csak vagyonokért lehet szívhez szóló ajándékot adni. Szóljon az idei karácsony a valódi törődésről! Ebben szeretnénk most segíteni. Az adventi időszakban sorra hozunk olyan ajándékötleteket, amit odahaza, minimális kiadással, de annál nagyon szeretettel mi magunk is életre kelthetünk. Neked készítettem – szeretettel.

Tipp Ezeket az egyszerű, de jópofa díszeket akár kisgyerekekkel is elkészíthetjük

A rossz időben állandóan otthon unatkoznak a gyerekek? Esetleg szereted kézzel készített díszekkel dekorálni a karácsonyfát? A legjobb helyen jársz!

Tipp Neked készítettem VII. – Rozmaringvíz mindössze 5 lépésben

Nem biztos, hogy a legcsillogóbb a legjobb, és nem csak vagyonokért lehet szívhez szóló ajándékot adni. Szóljon az idei karácsony a valódi törődésről! Ebben szeretnénk most segíteni. Az adventi időszakban sorra hozunk olyan ajándékötleteket, amit odahaza, minimális kiadással, de annál nagyon szeretettel mi magunk is életre kelthetünk. Neked készítettem – szeretettel.

Stílus Tegyük tisztába! Ez a különbség a modern és a kortárs lakásbelső között

Sokan talán azt sem veszik észre, hogy két külön stílusvilágról van szó. Akik igen, azok sem biztos, hogy meg tudják ragadni a kettő közötti különbség lényegét. Pedig van differencia. Most el is magyarázzuk, mi.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin