Forrás: Getty

4 dolog, aminek semmi keresnivalója az íróasztalon

Annak érdekében, hogy koncentráltan és hatékonyan tudjunk dolgozni, a dekorálás során inkább a minimalizmust helyezzük előtérbe. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy minden dekorációról le kell mondanunk, inkább arra kell figyelnünk, hogy bizonyos dolgokat soha ne tároljunk az íróasztalunkon, ugyanis ezek káoszt teremtenek, amitől jelentősen csökken a hatékonyságunk. Lássuk, hogy melyek azok a tárgyak, amiknek semmi keresnivalójuk az íróasztalunkon!

#1 – Koszos edények

Alapvetően nem javasoljuk, hogy az íróasztalnál étkezzünk, ennek ellenére gyakran tesszük meg, mert nem akarjuk félbehagyni a munkát. Ha ezt viszonylag sokszor csináljuk, akkor még inkább kell arra figyelnünk, hogy ne hagyjuk az asztalon a piszkos edényeket, hiszen ezek rengeteg helyet foglalnak.

#2 – Használatlan eszközök

Több tucat golyóstoll, rengeteg post-it, szövegkiemelők… Egy íróasztalon számos olyan eszköz megtalálható, melyet néha használnunk kell, de zömében teljesen feleslegesen tároljuk ezeket ott, hiszen sok esetben havonta egyszer nyúlunk csak hozzájuk. Nagyon fontos, hogy az ilyen tárgyakat inkább tegyük el egy fiókba, így nem teremtenek rendetlenséget az íróasztalon, nem foglalják a helyet. Az asztalon csak azokat az eszközöket tartsuk, melyeket ténylegesen használatban vannak.

#3 – Szépségápolási eszközök

A legutóbbi meetinghez az íróasztalnál keszítettük el a sminkünket? Ezzel nincs semmi probléma, amíg utána azonnal a helyükre pakoljuk az ecseteket és púdereket, hogy azok ne az asztalon éktelenkedjenek. Természetesen a körömlakknak, rúzsoknak és hajgumiknak sincs semmi keresnivalójuk itt, hiszen ezek is mind foglalják a helyet, és csökkentik a hatékonyságunkat, mivel csak elterelik a figyelmünket.

#4 – Kábelrengeteg

A laptop töltője, a fülhallgató vagy a telefon USB-kábele… Ez a kábelrengeteg nem csak a szemünket bántja, hanem a koncentrációnkra is rossz hatással van, hiszen káoszban nem tudunk megfelelően dolgozni. Ha azonban azon kapjuk magunkat, hogy az összes kábelt arrébb kell tologatnunk, hogy hozzáférjünk a határidőnaplónkhoz, akkor végképp eljött az idő, hogy ezeket elpakoljuk, vagy legalább rendszerezzük.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.