Forrás: Getty

Új tárolóval kiegészített, lakossági napelemes rendszer pályázat: az E.ON-nal egyszerűbb

Az összetett pályázati folyamat, a kivitelezés komplexitása és a felszerelt berendezések hosszú élettartama, a projekt futamideje egyaránt indokolttá teszi, hogy olyan regisztrált kivitelező partnert keressünk, amelynek a stabilitásában, a tervezési és megvalósítási képességeiben, hozzáértésében fenntartások nélkül megbízunk – az E.ON MyEnergy megfelelő választás lehet azok számára, akik már az előkészítés fázisától a gondos és szakértő kézben szeretnék tudni a beruházást.

Ha az otthonunk fenntartható és biztonságos villamosenergiaellátásáról van szó, a napenergiánál nincs kézenfekvőbb megoldás. A napelem-panelek hatékonysága és használati ideje egyre nő, az energia-autonómia mindinkább felértékelődik, a klímavédelmi szempontok is egyre fontosabbá válnak – mindezek lakóingatlanok esetén egyértelműen a háztartási napelemes rendszerek használata felé mutatnak. Bár a napelemes rendszerekkel termelt és hálózatra visszatáplált villamosenergiára vonatkozó szabályozás, valamint elszámolása a közelmúltban megváltozott, az otthoni akkumulátorral kombinált, jelentős állami támogatással megvalósítható rendszerek most olyan új lehetőséget jelentenek, amelyek a pályázati forrásból részfinanszírozott napenergia-beruházások kiszámítható megtérülését is elérhetővé teszik.

A 2024. január 15-én indult Napenergia Plusz Program 2024 – pályázat a gyakorlatban két fázisból áll. Az első az előregisztráció, melyet véglegesített ügyfélkapus regisztrációs belépést követően, elektronikusan lehet megtenni. A pozitívan elbírált, eredményes előregisztráció után következik második fázisként a tényleges pályázat, a támogatási kérelem benyújtása. Ehhez viszont érdemes szakértői segítséget igénybe venni, már csak a szükséges tervek, engedélyek beszerzése miatt is.

Hogy mire lehet pályázni, azt a kiírás pontosan meghatározza: vissza nem térítendő támogatás, lakóingatlanra telepített, energiatárolóval (akkumulátor) kiegészített lakossági napelemes rendszer, a megadott technikai paramétereknek megfelelően – ennek pályázati kiírás szerint elszámolható költségeihez kérhető max. 66%-os (max. 5.000.000,-Ft) állami finanszírozás a 34%-nyi önrész mellé.

Itt is hasznos a szakértő tanácsa, hiszen tisztázhatja, hogy a felhasználási szokások és igények ismeretében mire is van szükségünk az adott paramétereken belül. Szintén célszerű odafigyelni, hogy nehogy elakadjunk valamelyik, a pályázóra vagy az ingatlanra vonatkozó kizáró ok miatt, illetve, hogy időben beszerezzük a szükséges dokumentumokat, például a 30 napnál nem régebbi tulajdoni lapot, illetve a köztartozásmentes státuszt igazoló adóhivatali papírt. A szakértő partner segítségünkre lehet a pályázati eljárás során lehetséges akadályok felismerésében és elkerülésében, a sikeres eredmény elérésében és megvalósításában.

A napelem-beruházás a hosszútávú és jelentős projektek egyike a háztartások életében, hiszen legalább egy generációnyi időre szól, ráadásul mindenképpen sokmilliós döntést igényel. Ezért különösen fontos, hogy megbízható, stabil, gyakorlott, és már az előkészítési időszakban is segíteni képes kivitelezőt válasszunk. Az E.ON MyEnergy Magyarországon eddig már több mint 20.000 lakossági és több ezer vállalati napelemes rendszert telepített sikeresen. A nemzetközi E.ON Csoporttal a háttérben stabil partnerként napelemek esetén 25 évre szóló teljesítménygaranciát nyújt, mindehhez a tervezést, pályázati ügyintézésként a költségvetési táblázat kitöltését, és a teljeskörű HMKE engedélyezést, valamint adott esetben a mérőhely szabványosítást is magában foglaló ügyintézést is biztosít, levéve a terhek jelentős részét a pályázók válláról.

További hasznos információkat a Napenergia Plusz Programról az alábbi az alábbi linken találsz.

Új tárolóval kiegészített, lakossági napelemes rendszer pályázat: az E.ON-nal egyszerűbb
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.
Advertisement