Pasztell színek a konyhában – Ütős, trendi és időtálló

Lágy égkék, finom zsályazöld, simogató sárga és a klasszikus púderrózsaszín – csak néhány a pasztell színskála izgalmas árnyalataiból, amelyeket a lakberendezés világa újra kezd felfedezni magának. Te se feledkezz meg róluk, ha éppen konyhatervezés vagy konyhafelújítás előtt állsz!

Garantáltan egyedi hatás

A klasszikus konyhai árnyalatok ideje ugyanis leáldozóban van. Aki élettel szeretné megtölteni főzőterét (is), az ügyel arra, hogy itt-ott belecsempésszen egy kis színt. Ehhez pedig a pasztell tónusok tökéletes választásnak bizonyulnak, hiszen amellett, hogy nagyon mutatósak, többségük pozitívan is hat ránk.

Míg a pasztell sárga például vidámságot, örömöt sugároz, addig a rózsaszín nőies, bájos hangulatot teremt. Csakúgy, mint a barack, ami múltszázadi eleganciával fűszerezi meg a konyhát.

Pasztell színek a konyhában – Ütős, trendi és időtálló
Forrás: Samsung

Jó helyen, jó arányban

A várt hatáshoz persze két szabálynak meg kell felelnünk. Az egyik az arányokra, a másik a jól eltalált pontokra vonatkozik – a kettő pedig nem független egymástól. Azaz: bármennyire is rajongunk a pasztell színek finomságáért, ne essünk velük túlzásba, hiszen akkor elveszítik különleges hatásukat. Ebben az esetben hatványozottan igaz: a kevesebb bizony több. Sokkal jobban érvényesül a pasztell sárga finomsága, ha csak egy helyen kap szerepet a konyhában, mint akkor, ha bármerre nézünk, visszaköszön. És ezzel el is érkeztünk a másik regulához: igyekezzünk megtalálni a legjobb képviselőket! Keressük meg, konyhánk melyik pontjának áll a legjobban a pasztell tónus, és bízzuk rá a feladatot!

Pasztell színek a konyhában – Ütős, trendi és időtálló
Forrás: Samsung

A pasztell főszereplő: a hűtő

Látatlanban is ki merjük jelenteni, az egyik legalkalmasabb jelölt erre a szerepre a hűtőszekrény! Hiszen méreteinél fogva hangsúlyt ad, kétségkívül központi elem a főzőtérben, letisztult vonalvezetése viszont jól ellensúlyozza ezt a dominanciát.

Épp ilyenek a Samsung Bespoke hűtői! Igazi különlegességük, hogy jellegzetes pasztellárnyalatokban kapató kiegészítőiknek hála magunk álmodhatjuk és tervezhetjük meg őket. Az elegáns, letisztul kialakítású készülék cserélhető ajtólapja lehetővé teszi, hogy teljesen konyhánk stílusához és pasztell álmainkhoz igazítsuk a készüléket.

A külső formavilág mellett ráadásul a belső elrendezés is könnyedén variálható. Az átlagosnál szélesebb, többfunkciós Rack & Shelf™ palacktartó polc és a 2 Lépéses összehajtható polc* segít garantálni a kapacitások tökéletes kihasználását. De összességében is több a hely a hűtőszekrényben, köszönhetően a SpaceMaxTM technológiának, miközben a készülék mérete remekül illeszkedik a legtöbb konyhabútoréhoz. Tudása pedig a mi igényeinkhez. A No Frost technológia például megakadályozza a jegesedést, így nem kell leolvasztani a hűtőt, a Humidity Fresh+ rekesz szabályozható páratartalma pedig őrködik a hűtőben tárolt zöldségek és gyümölcsök frissessége felett.

*Modellváltozattól függően

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.