Így ne legyen rémálom az építkezés: Álomház okosan

Az építőanyaggyártás az elmúlt években számos olyan innovációt tudott felmutatni, ami a magasszintű és minőségi építkezésben számottevő fejlődést jelent. Olyan megoldások jelentek meg a piacon, amelyek jóval kedvezőbb hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek, mint elődeik. Sőt, gond nélkül megfelelnek a legszigorúbb energetikai szabályozásoknak is. Ezek egyik legújabb példája a Wienerberger vállalat által, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építészmérnöki Kar Szilárdságtani és Tartószerkezeti Tanszékével közösen fejlesztett Porotherm X-therm tégla. Tervezéséhez például olyan profi számítógépes modellezést használtak, amit a Forma-1-es autók kidolgozásakor alkalmaznak.

Így ne legyen rémálom az építkezés: Álomház okosan

A mai, korszerű falazóblokkokkal már nagyon gyorsan és egyszerűen lehet dolgozni. Az ilyen, professzionális anyagok beépítésénél mégis körültekintőnek kell lenni, ha technikai képességeiket, hőszigetelő adottságaikat teljes mértékben ki akarja használni az építtető. Éppen ezért fontos, hogy a kivitelezésnél pontosan betartsák az elemi szabályokat.

Minden építtető jogos igénye, hogy a megvásárolt építőanyagait az előírásoknak megfelelően építsék be. A Wienerberger  Mesterház Programja éppen erre kínál megoldást. Kevés olyan leendő családi ház-tulajdonos van ugyanis, aki képes eldönteni, hogy a megvásárolt építőanyag technológiai adottságaihoz alkalmazkodnak-e megálmodott otthona tervei, majd megfelelően zajlik-e a kivitelezés. Azok az építkezni vágyók, akik részt vesznek a programban, a Wienerberger alkalmazástechnikai szakértők helyszíni szemléinek köszönhetően, biztosak lehetnek abban, hogy a kivitelezők megfelelően építik be az általuk választott minőségi építőanyagokat leendő álomotthonukba. Ez azért is különösen hangsúlyos kérdés, mert a munka falazási szakaszában elkövetett hibákat utólag már nem, vagy csak nagyon komoly költségekkel lehet korrigálni. 

A 2020 márciusában indított Mesterház Program iránt egyre nagyobb az érdeklődés. Ennek egyik magyarázata, hogy a családi házak leendő tulajdonosai díjmentesen vehetnek igénybe olyan szolgáltatásokat, amelyek mögött komoly mérnöki és szakmai tudás van. Ezek egyike, hogy a vállalat alkalmazástechnikai munkatársai a kivitelezés során három alkalommal, ingyenesen ellenőrzik a zajló munkálatokat, az építőanyagok helyes beépítését, emellett szakmai tanácsokkal is segítik az építkezőket, akár már a tervek véglegesítésénél is. Emellett az építőanyagokra – szintén díjmentesen – mennyiségkalkulációt is végeznek a vállalat szakértői.

 A Mesterház Program szakembereinek segítségét már csak azért is megéri igénybe venni, mert az építőanyag tudatos választásával a további anyagok mennyiségén spórolhatunk. Porotherm X-therm használata esetén akár utólagos külső hőszigetelésre sincs szükség, elegendő a hőszigetelő vakolat, így felesleges pluszkiadásoktól kímélhetjük meg magunkat, miközben a 2024 második felétől érvényes, a „közel zéró” energiaigényű épületekre vonatkozó előírásokat teljesíthetjük. A kevesebb felhasznált építőanyag révén ráadásul a lakástulajdonosok ökológiai lábnyomát is csökkenthetjük, a megfelelő beépítéssel a fűtési és hűtési költségek, valamint a szén-dioxid kibocsátás is alacsonyan tartható, ami minden családi ház tulajdonosának hosszú távon érdeke.

Éppen ezért, az építkezés lehető legkorábbi szakaszában érdemes a Mesterház Programhoz csatlakozni. Így biztosan olyan otthonunk lesz, amelyet álmodtunk a családunk részére.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.