A nappali bútorok jövője: kerüljünk közelebb a természethez

Merész stílusok és minták a nappali bútoroknál

Virágmintás fotel vagy kanapé, körmintás narancssárga párnák, illetve hasonló árnyalatú állólámpa és virágos tapéta Nagyon sokan alakítanak ki érdekes tereket a minták és színek keverésével. A tervezők és tanácsadók azt vallják, hogy a lakberendezés ezen a nyáron a kockázatvállalásról szól.

A nappali bútorokat nézve a merész stílusok egyre népszerűbbek. Új meghatározó trendként a sok darabból álló keveréket alkotnak a fényűző, bőséges hangulat megteremtéséhez. Egyre többen keverik a színeket, formákat és mintákat vizuális hatás létrehozása érdekében.

A zöldek és a kékek visszatérnek

Például világoszöld kanapé kék és lime-zöld párnákkal és több növénylenyomattal keretben a falon.

A zöld és a kék árnyalatok divatosak az otthonokban. A tervezők azt jósolják, hogy a merész zöldek és kékek, különösen színes és geometrikus mintákba keverve, visszatérnek ebben és a következő szezonban.

Az ívek és a boltívek kiemelkednek

A nappali bútorok környezete is jelentős változáson megy keresztül. Ez egy irányzat, amely már nem álom többé: otthon fehér falakkal, hintaszék bézs és fehér takaróval, és egy boltív, amely a nappaliba vezet szórakoztató központtal, egy növénnyel és egy fehér székkel, illetve asztallal A lakberendezők szerint a boltívek, ajtók és folyosók ívei vizuális melegséget és puha formát hoznak létre.

A minimalizmus hanyatlóban van a nappali bútorok tekintetében

Fehér hálószoba ágy fehér lepedővel, kis éjjeliszekrény, valamint fehér és fa fiókos komód

Kevesen hajlanak a minimalista stílusokra. Igaz, hogy a „kevesebb-több”- trend évek óta népszerű, a lakberendezők mégis úgy látják, hogy a lakástulajdonosok el fognak távolodni az egyszerű minimalizmus biztonságától a merészebb választások javára.

Fókuszban az okos otthonok

Az intelligens technológiák tovább javítják életünket, beépülve a belső terekbe, hogy növeljék a kényelmet. Úgy tűnik, ez a tendencia mindaddig fennmarad, amíg a technológia fejlődik. A hangvezérlésű világítástól a mesterséges intelligencia által vezérelt otthoni felügyeletig ezek az újítások egyszerűbbé, hatékonyabbá és kétségtelenül menőbbé teszik a mindennapi életet és az irányzat alapját képezik.

A kényelmes ülőalkalmatosságok és a stílusos polcok már önmagukban is megnyugtató atmoszférát teremtenek, de a valódi „izgalom” akkor kezdődik, amikor ezeket az elemeket okos funkciókkal és integrációval egészítjük ki.

Gondoljunk csak egy olyan nappali bútorra, ahol a kanapé kényelmesen meghajol, amint beleülünk és a lámpák automatikusan alkalmazkodnak a megfelelő fényerőhöz az időjárás és a napfény alapján. A szórakoztató egységek nemcsak a kedvenc filmjeinket tárolják, hanem észlelik az aktuális hangulatot és ajánlanak nekünk új tartalmakat.

Az okosotthon nappali bútorai mellett, hogy kényelmesebbé és funkcionálisabbá tegyék életterünket egyfajta személyes asszisztenst is jelentenek az otthoni életben. Legyen szó a zene szabályozásáról, a fények hangulatának beállításáról, vagy éppen a kényelmi funkciókról, mint például a masszázsfotel automatikus bekapcsolása a hosszú nap után, ezek a nappali bútorok az okosotthon technológia által egész új értelmet és kényelmet kölcsönöznek a nappali területnek.

Ez azonban a technológia mellett az esztétikáról is szól – különösen a formatervezés bizonyos minimalizmusáról és praktikusságáról –, ennek része a vezetékek elrejtése és a multifunkcionális nappali bútorok választása beépített töltőállomásokkal és tárolórekeszekkel.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.