A meghitt otthon a takarítással kezdődik

Mivel érdemes kezdeni a beszerzést?

Mindenekelőtt célszerű tisztázni, hogy a padlóápolás konkrétan milyen fajtájú padlót, padlókat takar. Egyetlen lakáson belül három vagy akár négy felület is váltogathatja egymást. Szőnyeg, parketta, linóleum, járólap. Ezek a típusok mind eltérő tulajdonságokkal rendelkeznek, így aztán a tisztításuk módja sem egységes. Ugyan a legtöbb porszívó például mindegyik terepen jól teljesít, viszont a különböző fejek alkalmazása erősen javasolható.

A másik szempont, amit ildomos figyelembe venni, az a szennyeződések mennyisége és milyensége. Például egy kutyás vagy macskás háztartásban nagyon megéri olyan gépben gondolkodni, ami speciálisan az állatszőrök feltakarítására lett kifejlesztve, aminek hála rengeteg idő és energia spórolható meg. De ez csak egy példa a sok közül.

Az is egy hangsúlyos téma, hogy kinek mik az elvárásai a konkrét berendezéssel kapcsolatban. Van, akinek a kábelhossz a prioritás, mert ha elég hosszú, az nagyban hozzájárulhat a kényelmes takarításhoz. Megint másnak a csendesség az elsődleges, hogy akkor is lehessen esetleg ügyködni otthon, amikor a többiek pihennek. Szintén egy lehetséges szempont, hogy porzsákos vagy porzsák nélküli az eszköz, esetleg víztartályos. Valamint a vezeték megléte, nem léte is olyan dilemma, ami eldöntésre vár. Ezekben a kérdésekben az általános érvényű tanácsok nem segíthetnek, ezért kihagyhatatlan lépés személyesen végigzongorázni minden egyes tételt.

Melyik napjainkban a legnépszerűbb konstrukció?

Jelenleg kétségtelenül a robotporszívó. Kezes, ügyes, gyors, hatékony, és olyan fokú kényelmet kínál a takarításban, ami több, mint vonzó. Az irányítása pofonegyszerű, hiszen többnyire az okos technológia közvetítésével minden mozzanata paraméterezhető, navigálható. A speciális szenzorokkal ellátott szerkezet azon túl, hogy fürge, minden zegzugot képes bejárni, ráadásul kábelek nélkül üzemel. Az okostelefonnal összepárosítható típusok akár távolból is elindíthatóak, mondjuk akkor, amikor üres a lakás vagy a ház. Előre térkép is megalkotható a gép számára, így az akadályokkal teli részekre nem keveredhet be. Ha már az akkumulátora merülni kezd, akkor szépen visszamegy a töltőjéhez, és beparkolja magát energiafröccsre.

Ezek mind olyan tulajdonságok, amik tényleg nem mindennapi szintre emelik a takarítás élményét, mert tulajdonképpen a porszívó hathatós közbenjárásával a saját kezű sepregetést vagy porszívózást teljesen el is lehet felejteni. Ugyanis ezeknek a berendezéseknek a teljesítménye, hatásfoka kimagasló, úgyhogy ez nem csupán egy kiegészítő megoldás, valami, ami olykor jól jön, vagy ami úgy ahogy jól szerepel a szennyeződések mezején, hanem egy profi technológia, forradalmi újítás, aminek a segítségével jelentősen megkönnyíthetőek a rohanós hétköznapok és a zsúfolt hétvégék.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.