Tágas manzárdlakás pazar kilátással

A vásárlást követően három évig éltek változtatás nélkül a lakásban, míg szép lassan kialakult, hogy mit szeretnének átépíteni, és milyen anyagokkal szeretnék körbevenni magukat. Alapos tervezést követően vágtak bele a felújításba, falakat helyeztek át és nyílászárókat cseréltek, bontottak és burkoltak, próbálták a lehető legötletesebben és okosabban kihasználni a négyzetmétereket.

NAPFÉNYBEN ÚSZÓ TEREK

A lakás adottságai lehetővé tették egy nagy közösségi tér létrehozását, így egy légtérben alakították ki a tágas konyhát és étkezőt, valamint a nappalit. A padló burkolásához világos, olajozott tölgyfát választottak, ami tökéletes alapul szolgál a halványszürke konyhaszekrénynek és a hatalmas konyhaszigetnek. A konyha tervezésénél figyelembe kellett venni a manzárd adottságai miatt a fal törésvonalát, így méretre, kifejezetten ide készített konyhabútort építettek be. A sziget és a pult alapanyaga zúzott kő, ami nagyon strapabíró és könnyen tisztítható, ugyanakkor elegáns felület. Családi és baráti összejövetelek központja az étkező, szívesen időznek a kényelmes asztal körül a vendégekkel.   

A nappaliba olajzöld árnyalatú, bőr ülőgarnitúra került, ami tovább fokozza az otthonosság érzetét. Bár a könyvespolc és médiafal beépítése még nem készült el, már így is tökéletes és hívogató ez a központi rész, különösen jó hangulatot ad az egész lakásnak a sok hatalmas üvegfelület és a bekuckózásra is alkalmas beülőpárkány, amit az étkező ablakánál alakítottak ki.

Az olajozott tölgyfa padló halszálkamintája kötésmintát idéz fel, ami mozgalmasságot, melegséget és klasszikus megjelenést ad az enteriőrnek.

GYEREKSZOBÁK SZEMÉLYRE SZABVA

Dorci és Beni szobái tükrözik az életkorukat és a személyiségüket is. Míg az óvodás Beni birodalmát a játékautók uralják, addig a kiskamasz Dorci szobája valódi tinikuckó az ágy alatt kialakított tanulósarokkal és a méretre készült türkiz, kihúzható kanapéval. Beni ágyát egy székesfehérvári cég készítette egyedi terv alapján, jó nagy méretben, így az esti mese olvasásakor még a szülők vagy a nagytesó is kényelmesen elférnek mellette.

EGYEDI FÜRDŐSZOBÁK

A felnőttek hálójából nyíló fürdőszoba elegáns, márványmintás burkolatot kapott, a kis alapterületet sikerült precízen beépíteni, így kényelmes helyet biztosít a reggeli és esti készülődésekhez. A nappaliból nyíló fürdő megjelenése a háziasszony kézügyességét dicséri, aki sablont készíttetett kedvenc halas mintájáról, és a csempe színárnyalatát kikevertetve saját maga festette le a falat, ezzel igazán egyedi megjelenést adva a kádas fürdőszobának. A végeredmény művészi hatású lett, és ötletesen helyettesíti a tapétát, amit a ferde falak miatt nem lehetett volna precízen felragasztani.

A berendezésénél kerülték a robusztus darabokat, légies színekkel és formákkal sikerült a megteremteni a tágasság érzetét.

MINI VENDÉGSZOBA A LÉPCSŐHÁZ TETEJÉN

A 60 m2-es tetőteraszra vezető lépcsősor végén kihasználatlan tér volt, amiből a házigazdák leleményesen kialakítottak egy vendégágynak elegendő szobát. A falát üveggel oldották meg, és a padlójára szőnyegpadló került, az alapterület két embernek kényelmes fekhelyet biztosít, de a hétköznapokban szuper elvonulóhelyként is funkcionál, ha valamelyikük csak olvasna vagy dolgozna a gyerekzsivajtól távol.

Galéria / 10 kép

Megnézem a galériát

A teljes cikk az Otthonok&Megoldások magazin 2023/1-es számában jelent meg.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.