Ragyogó eklektika

Ragyogó eklektika

Vendéglátóink Zugló zöldövezetében egy családias lakóparkban találták meg azt az otthont, amit elképzeltek maguknak. Előző lakóhelyükről csupán pár bútordarabot és személyes tárgyat hoztak magukkal, még a képeket is a falon hagyták az új tulajdonosoknak, mert valami teljesen eltérőre vágytak az addig megszokottól.

Ötletládához ad!

„Bár a lakás jelenlegi állapotán már egyáltalán nem látszik, de amikorbeköltöztünk, itt minden fehér volt. A magazinokban hihetetlenül jól mutattak askandináv stílusú belső terek, hófehér falak, minimál kiegészítők, így itt isfehér lett a padló, a konyhabútor és az összes falfelület. Beköltöztünk, devalahogy nem tudtuk megszokni. Nem nekünk találták ki. Ízlelgettük, de nem mivoltunk. Egyszer az egyik barátunk fogalmazta meg nagyon frappánsan: Figyelj,Kriszta! Itt hóvakságot lehet kapni” – meséli a ház asszonya.

LOPAKODÓ SZÍNEK

Így hamarosan fellázadtak a lehengerlő hófehér dizájn ellen, és elkezdték becsempészni a színeket. A padlizsán kanapé azonnal vidámságot vitt a térbe, ehhez néhány színben passzoló kiegészítő is egykettőre megtalálta a helyét. Egy internetes oldalon bukkant rá Kriszta arra az ezüst komódra, amely az inspirációt és a kellő bátorságot adta meg a teljes átalakuláshoz. Ez a kisbútor egy régi korokat idéző, kissé barokkos formavilágú komód, amelynek textúrája rendhagyó, fémes-ezüstös vert burkolatú, így szemmágnesnek is tökéletes.

A SZÜRKE NEM KOMOR

Egy-egy fal szürkefestéket kapott, a hatalmas alapterületű nappali-étkező-konyha részt gipszkartonfallal szeparálták, amely körbejárható, nem zárja le teljesen a teret, mégis lehetőségetad arra, hogy aki a konyhában tesz-vesz vagy az étkezőasztalnál szeretne tanulni,dolgozni, azt ne zavarja a nappaliban olvasó, tévéző családtag. A lakás konyhafeléeső részében jutott hely a fekete tálalószekrénynek, a nappali felé esőrészében remekül elférnek a könyvek. Aszürke idővel bekúszott a szülők hálószobájába is, és nagyon bensőségessé tettea helyiséget, megcáfolva azt az elképzelésüket, hogy összenyomja majd a teret.Egyáltalán nem lett rosszabb a térérzetük, megnyugtatóbb és meghittebb lett azösszhang, sőt az örökségből származó barna kisszekrény sem mutat rosszul aszürke fal előtt.

MINDENVÁLTOZIK

A szülői hálóból nyíló fürdő sem mindennapi, a szobaszerű berendezést fokozza a családi örökségből származó festmény a falon. A műtárgynak is beillő tükörkeret és a piperék tárolására szolgáló kis faládikák a zuhanyzóban szintén egyediek. A lányok szobái sem lettek nagyon eltérőek a szürke-fehér vonaltól. Eredetileg egy nagyméretű szobán osztoztak, amelyet a felújításkor kettéválasztottak. A gimnazista kamaszlány kapta a nagyobb alapterületű szobát, ahová púderrózsaszín falakat kért és tükrös gardróbajtókat, az egyetemista nagylány szobája lett a kuckósabb megoldás, beépített ággyal, halványszürke fallal.

Olvasd el ezt is!Fehérből feketét

ÜNNEPREHANGOLVA

Az itt élők mindenapró négyzetcentiméterre odafigyeltek, nincs olyan zuga a lakásnak, amelyre nevolna jó ránézni. Kriszta hangulatteremtő képessége irigylésre méltó. Az évminden szakában igyekszik dekorálni a lakást, kihasználva minden lerakóbútortés polcot e célra. Karácsony közeledtével megtelik fénnyel és illattal azotthonuk, előkerülnek a díszek. A gömbökkel sem kell megvárni a fenyőt, jól mutatnakegy-egy öblös üvegvázában. Az évek alatt összegyűlt angyalkák is fokozzák azadvent varázsát. A háziasszony arra is nagy
figyelmet fordít, hogy sok világítótest legyen a lakásban, a korai sötétedésbenkisebb-nagyobb lámpák, gyertyatartók gondoskodnak a bensőséges hangulatról. Egykisebb privát kert is tartozik a lakáshoz, ami, ahogy egyre rövidülnek anappalok, megkapja a karácsonyi díszvilágítást. Így a szobákból kinézve isgarantált a jó hangulat.

MEGÉRTEMA NOSZTALGIÁRA

„Szeretem és követem is a divatot, de elértem abba a korszakomba, amikor merészebb dolgokkal is kísérletezhetek. A munkám során kőbe vésett paragrafusokkal találkozom, a kreatív energiáimat az otthonunk dekorálásában élem ki. A családom már megszokta az állandó változást, nem mondom, hogy mindig minden újításomat elsöprő öröm fogadja, de alapvetően jól érzik itt magukat és tetszik nekik, amiket kitalálok. Hosszú éveken keresztül nem használtam a nagymamámtól örökölt porcelánokat, nem tudtam rávenni magam a kicsomagolásukra. Most időről időre megakad egy-egy csészéjén a szemem és elmerengek a régi dolgokon. Erre is meg kellett érnem. Maximálisan vállalni, hogy mi az, ami tetszik, mindent kombinálva, legyen az a dédi teáskészlete, egy kortárs festmény vagy egy sorozatgyártott lámpa. Mi élünk itt, ha nekünk tetszik, az már rossz nem lehet.”

Galéria / 10 kép

Megnézem a galériát

A teljes cikk az Otthonok&Megoldások magazin 2017/04-es számában jelent meg.

Fundatipp
Ne húzd tovább, vágj bele mielőbb te is otthonod felújításába!
Kérj visszahívást a részletekért most!
Visszahívást kérek!

Köszönjük szépen érdeklődésedet!

Köszönjük érdeklődésedet! A megadott elérhetőségen kollégánk hamarosan felkeres téged!

Valami hiba történt.

Munkatársaink már dolgoznak a problémán, kérünk gyere vissza pár perc múlva.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
banner
Lakóingatlan felújítása esetén válaszd a Fundamentát.
Megnézem
Bezárom
Felújítás Panellakás falbontás – Ezekre figyelj oda, mielőtt kalapácsot ragadsz

A panellakások esetében gyakran felmerülő lépés lehet a felújítás során a falbontás, falvágás. Vajon hogyan lehet ezt jól kivitelezni?

Tipp Viszlát, tapéta! Ennél jobb eltávolítási módot nem találsz

Ha eljön az átalakítás ideje, van, hogy a tapétától is meg kell válni. De vajon, hogyan szabadulj meg tőle a legjobb módon?

Otthon Lányszobák személyre szabva

Több mint hat évvel ezelőtt két kislány lakrészének készült a tetőtéri szoba. Amikor a lakást választottuk, fontos szempont volt, hogy legyen lehetőség a későbbi szétköltözésükre. Ennek most jött el az ideje.

Kert Ez a 7 fűszernövény nem hiányozhat a konyhádból

Tartsd ezeket a fűszernövényeket a konyhaablakban, hogy mindig friss hozzávalóid legyenek a főzéshez.

Tipp 6 egyszerű DIY ötlet – Így lesz kevés pénzből szuper dekorációd

Így lesz az unalmasból divatos, avagy így dobd fel a falakat kevés pénzből DIY ötletekkel.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin