Óbuda felett: ötemeletes harmónia a Róka-hegy tetején

Az otthon Óbudán, a Róka-hegy tetején található egy, az 1990-es évek elején épült háromlakásos villaépületben.

“A gyermekeink kiröppenésével igazából egy kisebb lakásba szerettünk volna költözni, de ez a korábbinak közel a duplája, 180 négyzetméteres lakás szerelem volt az első látásra” – emlékezik vissza a kezdetekre Tünde.

A lakás sajátja, hogy az ötszintes épület valamennyi emeletén van alkotórésze. A legalsó szinten található egy 25 nm-es tároló és egy kétállásos garázs, a következő szinten pedig a kazánház. A telek igen meredek, így az utcafronttól számítva az 1. szinten van a bejárat és az első lakószintre vezető lépcsőház. A tényleges lakótér két szinten helyezkedik el. Az elsőn található a nappali, amely két korábbi szoba összenyitásának köszönhetően 45 nm alapterületű, a szeparált konyha, a kisebbik fürdőszoba, mosdó és egy nagy méretű könyvtár funkciót is betöltő előtér. Ezen a szinten található két erkély is – keleti, illetve nyugati tájolásuknak köszönhetően mikor az egyik napsütötte, a másik árnyékos, és fordítva. A második lakószinten – ez lényegében a ház tetőtere – kapott helyet a háló, az unokaszoba, a dolgozó- és a nagyobbik fürdőszoba.

“A lakás teljes felújításon esett át, minden vezetéket kicseréltünk, a ’köves’ helyiségek elektromos helyiségenként külön-külön vezérelhető padlófűtést kaptak, az összes szobát felszereltük a radiátorok mellett hűtő-fűtő klímával is.”

“A lakást – igazodva a ház külső megjelenéséhez – a vintage stílus jegyében rendeztük be, mint a képeken is látható, jórészt beépített, saját tervezésű bútorokkal. Azt hiszem, jól sikerült. Nekünk legalábbis nagyon tetszik.”  

Galéria / 19 kép

Megnézem a galériát

Ezekről a sikertörténetekről se maradj le:

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.