Családi idill a Wekerletelepen

A fiatal pár egy itteni társasházban kezdte közös életét, fiuk érkezése után azonban kinőtték a lakást, de ők sem akartak messzebbre költözni. Néhány utcával arrébb találták meg azt az ikerházfelet, amelynek két szintjén kényelmes otthont hoztak létre Bugner Szilvia belsőépítész segítségével. A kész otthonban még kislányuk érkezése után is elférnek. – A korábbi tulajdonosok már sok mindent felújítottak a negyedre jellemző szigorú előírásoknak megfelelően, mi csak a melléképületet kötöttük össze a házzal egy télikertként is funkcionáló előszobával. Ezenkívül változtattunk a tetőtérbe vezető lépcső irányán, és a fürdőszobát lehoztuk a földszintre, fent csak egy wc-t hagytunk – mutatja Anett. A házat részben azért is választották, mert a már korábban egybenyitott nappali és étkező lent tágas közösségi teret hozott létre.

A fehér és fa harmóniáját vidámabbá teszik a színes könyvek és családi képek, a zárt tárolók miatt viszont rendezett a lépcső melletti falfelület.

A szakember segítsége különösen abban jött jól, hogy a kis alapterületen megfelelően elférjen minden. A rendszerető háziasszony nagyon szereti, hogy a tetőtér ferde síkjai alatti terek is kihasználhatók, és lent is beépített bútorok segítenek abban, hogy mindennek helye legyen. A stílust a fény és a világos színek határozzák meg. A magas padlószegélyek fehér falakat fognak közre, kivéve a nappaliban, ahova Anett kérésére meleg világosszürke került. A fehérre pácolt árnyalatú, olajozott tölgypadló került a lépcsőre is, a fehér és a világos fa nagyon jól működik együtt. A konyhába könnyen kezelhető, világos járólapot választottak. A felújított régi ablakokat nem takarják függönyök, mivel a kert miatt nem lehet belátni a házba. A berendezést is a szürke és fehér összhangja határozza meg, ezt évszakonként változó színekkel dobják fel a háziak. – Lényegében csak az ágyunkat hoztuk magunkkal a korábbi lakásból, a bútorok jó része beépített, így a tetősíkok és a lépcső alatti helyet is ki tudtuk használni – mondja a háziasszony.

Galéria / 12 kép

Megnézem a galériát

A teljes cikk az Otthonok&Megoldások magazin 2023/1-es számában jelent meg.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.