Angliából a hegytetőre: egy időtállóan divatos otthon története

“Házunkat 2019 augusztusában vásároltuk, pontosan az esküvőnk után. A ház 2015-ben épült, és mi vagyunk az első tulajdonosai. Úgy vásároltuk meg, hogy a külseje készen volt. Legelőször az tetszett meg benne, hogy a hegy tetején volt, ahonnan nagyon szépen látszik a város. 

Az ingatlan 3 szintes, összesen 180 nm (60 nm szintenként). Az alsó szinten található a garázs, és egy helyiség, amit később majd kettéosztunk mosókonyhára és kamrára. 

A földszinten található egy előszoba, egy fürdő zuhanyzóval, a nappali és a konyha, ami open-space. 

Az emeleten pedig van egy fürdőszoba, egy kis gardrób és 3 hálószoba.

Az volt a fő célunk, hogy minden egyszerű legyen, nem túl kihívó, de közben barátságos és otthonos. 

2021-ben kezdtük el a munkálatokat, addig bőven volt időnk gondolkodni, hogy milyen színeket használjunk, hogyan tegyük praktikussá a teret, és mi az, ami nem megy ki a divatból 2-3 év múlva (vagy még inkább soha). Ezek pedig a natúr színek: a barna, a szürke, a fehér és a bézs. Ez ugyan unalmasnak hangzik, de nagyon sokat számít, hogy milyen színeket, textúrákat kombinálunk, milyen dekorációkat választunk. Rengeteg növény fogja majd otthonunkat díszíteni.

Nagyon fontos, hogy minden négyzetmétert okosan használjunk fel, főleg ha kis lakásban lakunk. Ami nálunk egy fontos dolog volt, hogy minden bútort asztalos készítsen el méretre, így nem marad egy centiméter se felhasználatlanul, illetve fölöslegesen. 

Jelenleg Angliában élünk, és csak nyaranta megyünk haza 1-2 hónapot, ezért telt két nyárba, mire végeztünk a munkálatok nagy részével. Minden, ami látszik a képeken, a férjem keze munkája – az asztalos munkán kívül. Édesapám is rengeteget segített mindenben, ha ideje engedte. Decemberben fogunk hazaköltözni, és belakni új otthonunkat.

Az igaz, hogy egy ház teljes berendezéséhez sok idő és pénz szükséges, de nem lehetetlen. Sokszor kompromisszumokat kell kötni, sok áldozatot kell hozni. Mi az utóbbi 4 évünket csak erre szántuk. De nem bánom, mert pont olyan lett, amilyennek elképzeltem, amikor először megláttam a hegy tetején levő házat.”

HÁZ A HEGYTETŐN

Galéria / 22 kép

Megnézem a galériát

Ezekről a sikertörténetekről se maradj le:

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.