Forrás: Getty

Sziklakert ötletek képekkel – Így hozd ki a kertedből a maximumot

A legszebb sziklakert ötletek következnek képekkel.

Sziklakert ötletek képekkel

1. Kiépítés téma alapján

Sokkal elegánsabb és mutatósabb lesz a sziklakert, ha nem random válogatod össze hozzá a növényeket, hanem valamilyen tematika vagy rendszer alapján. Szűkítheted az opciókat növényfélékre, például szukkulensekre, vagy éppen szín, méret, esetleg származási hely alapján. A dekorációt ezek alapján könnyű lesz meghatározni, és garantáltan koherens lesz a végeredmény.

2. Spékeld meg egy mini tóval

A meglévő, egyhangú sziklakertet könnyen feldobhatod egy DIY mini tóval. Az elkészítése és fenntartása nem olyan bonyolult, főleg, ha nem szeretnél bele halakat telepíteni. A növényeket érdemes a víztisztító fajták közül kiválasztani, ilyen például az érdes tócsagaz vagy vízi liliom, hiszen segítségükkel sok időt és energiát spórolhatsz meg.

3. Emeletes megoldás

Megesik, hogy az építkezés során sok felesleges föld marad ki, amit akár a kert szépítésére is szabadon felhasználhatsz. Ilyen esetben a nem hétköznapi, magaságyásra emlékeztető sziklakert ötletek sorából is meríthetsz, melyek igazán különlegessé varázsolják a kertet. A lépcsők és a domboldalon elterülő növények nagyon jól fognak mutatni. Ne felejts el jó sok sziklát felhasználni, hogy stabil legyen az emeletes sziklakert.

4. Tökéletes tökéletlenség

A vicces koncepciók is tudnak jól mutatni, ilyen például a „kiöntött kavicsok” sziklakert ötlete. Rendezd be úgy a kertet, mintha kiborultak volna a kavicsos vödrök és a virágos kaspók. A kerti figurák sem maradhatnak el egy ilyen könnyed dizájnból, jöhetnek a törpék és más cukiságok.

5. Mini Zen Garden

A Japánól származó zen garden koncepciója már itthon is ismert. Ez egy meditatív, nyugtató hatású sziklakert, amely egy csendes sarokban helyezkedik el. Lényege, hogy semmi zavaró tényező nem lehet benne, ezáltal az ott töltött idő ténylegesen pihenteti az elmét és felfrissíti a testet. Ehhez érdemes japán növényeket, letisztult elrendezést és apró szobrokat elhelyezni benne. Ha a víz hangja megnyugtató számodra, egy apró csobogónak is szoríts benne helyet.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.