Forrás: Getty

Lóhere gyep a kertben – Szuper és egyszerű megoldás a szép udvar érdekében

A lóhere gyep nemcsak gyönyörű zöld színt kölcsönöz a kertnek, de fenntarthatóbb és kevésbé időigényes megoldást kínál. Számos olyan előnnyel jár, amit értékelnek azok, akik szép és gondozott kertre vágynak, miközben előnyben részesítik a környezettudatos döntéseket.

Előnyei

  • Alacsony vízigény: A lóhere gyep lényegesen kevesebb vizet igényel, mint a hagyományos fű. Ez különösen fontos a szárazabb területeken.  Mivel ellenállóbb a szárazsággal szemben, így akár akkor is szép zöld marad, ha ritkábban esik az eső (vagy ritkában öntözzük).
  • Könnyen gondozható: A lóhere gyepet nem csak ritkábban kell nyírni, de permetezni vagy műtrágyázni sem kell.
  • Támogatja a biodiverzitást: A lóhere gyep magához csalogatja a beporzókat, például a méheket és a pillangókat, ami hozzájárul a kert biodiverzitásának fenntartásához.
Lóhere gyep a kertben – Szuper és egyszerű megoldás a szép udvar érdekében
Forrás: Getty

Hátrányai

  • Kevésbé árnyéktűrő: A lóhere kevésbé tolerálja az árnyékot, mint a hagyományos fű.
  • Érzékenyebb a melegre: A lóhere érzékenyebb a hőre is, és gyorsabban megsínyli a nagy hőséget. Ezért fontos, hogy a forró nyári hónapokban megfelelően öntözzük.

A lóhere gyep gondozása

A lóhere gyep gondozása viszonylag egyszerű. Fontos, hogy rendszeresen nyírd, hogy a gyep szép és rendezett maradjon. Emellett a megfelelő öntözés is meghatározó, különösen a szárazabb időszakokban. Gyeptrágyával azonban nem csak ritkán kell beszórni, mivel a lóhere képes saját magának nitrogént előállítani.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.