Forrás: Getty

Kültéri falfesték színek – Ezekkel az árnyalatokkal nem lőhetsz mellé

A kültérifalfesték színek meghatározó szerepe.

Miért fontosak a kültéri falfesték színek?

Képzeld el, hogy építtetsz egy igazán szép és stílusos házat, ami építészetileg tökéletesen illik a modern stílusba, de a kültéri falfesték színek közül egy élénk piros lesz a befutó. A szín magában nem lenne rossz, de a ház stílusától annyira elüt, hogy az egész összhatást elrontja. Márpedig a kültéri festéknek pont az lenne a feladata, hogy a ház stílusát jól kiegészítse, ezzel pedig koherens kinézetet alakítson ki.

Modernházak színei

A modern és minimalista stílusban nem csak a formák az egyszerűek, hanem a színek is, így ha ilyen jellegű házhoz keresel külső színt, akkor a monokróm skálán érdemes mozognod. A fehér szín egy sötétebb szürkével keverve tökéletes összhatást ad, de elég nehéz fehéren tartani, így érdemes alapszínnek is inkább szürkés árnyalatot választani. Feketét csak nagyon kevés helyen használj, mivel ez a szín szűkíti a térérzetet, valamint sok belőle hat otthonosan. Ezeket a színeket zöld növényekkel egészítsd ki a tökéletes összhatás érdekében.

Klasszikusárnyalatok

A hagyományos formákhoz jobban illik egy olyan szín, aminek valóban van mélysége, főleg, ha a tető a megszokott narancssárga cserepeket kapta. Ezeknél a házaknál jól lehet használni például a sárga árnyalatait, De figyelj oda, hogy ne legyen túl erős a szín, mert a rikító narancssárga már nem egy jó megoldás. Ide lehet választani még a bézs színt is, ami garantáltan jól áll bármilyen régebbi építésű háznak.

Amihamarosan felkapott lesz

A ház stílusától függetlenül van egy szín, ami mostanában egyre inkább az előtérbe került. Ez pedig a barna és annak minden árnyalata. A sötét színek inkább a klasszikus házakhoz valók, a világos változatok pedig a modern stílushoz – de közös bennük a barna alapszín. Nyersköves berakással és térkővel még inkább ki tudod hangsúlyozni ennek az árnyalatnak a természetes hatását.

Galéria / 6 kép

Megnézem a galériát
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.