Forrás: Getty

Kreatív megoldások PVC csőből – Hasznos ötletek a kertbe

Miért jók a kreatív megoldások PVC csőből?

A PVC cső nagyon olcsó alapanyag, ráadásul szinte végtelen méretben kapható, így biztosan megtaláljuk azt, ami pontosan nekünk kell. Ráadásul az illesztések is nagyon könnyen megoldhatók, így házilag könnyen készülhetnek kreatív megoldások PVC csőből.

Ágyásvédő kerítés alapja

Ha biztonságban szeretnéd tudni a növényeket, akkor biztosan szükség lesz egy ágyásvédőre. Néhány darab csőből és sarokelemből könnyedén össze lehet szerelni egy olyan vázat ehhez, amire már csak a hálót kell felhúzni.

Nagy területet lefedő öntözőrendszer

A locsolás megkönnyítésére akár öntözőt is tudunk készíteni PVC csövekből, ráadásul akár egy délután alatt is. Kellenek csövek, illesztések és dugók a csövek végére, valamint nem árt egy fúró is. Rakjuk össze a kívánt méretű öntözőrendszert, a végeket dugaszoljuk el annak a kivételével, ahonnan a víz érkezik. Már csak a kis lyukak fúrása van hátra, amiket a csöveken kell megejteni, hogy egyenletes legyen a locsolás.

Kerti szerszámok tartója

Idegesítő, hogy a kerti szerszámok mindig szanaszét vannak, hiába támasztjuk azokat a falhoz, eldőlnek, gyakran pedig egyszerűen eltűnnek. Ezt lehet orvosolni egy nagy átmérőjű PVC csővel, amibe utána elég lesz beleállítani az ásót, kapát és minden egyéb eszközt. Viszonylag magas cső kell hozzá, hogy az eszközök ne tudjanak kiborulni belőle.

Virágágyás PVC csőből

Növényeket is tudunk PVC csőbe ültetni. Ehhez szintén egy nagy átmérőjű csőre van szükségünk, amibe aztán kaspó méretű lyukakat kell vágni. Ezekbe mehetnek utána a növények.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.