Forrás: Getty

Kora téli teendők a kertben – Megírtuk helyetted a teendők listáját
  1. Takarítsd össze a lehullott leveleket és ágakat: A falevelek és ágak rendszeres összegyűjtése és eltávolítása segít megakadályozni a kórokozók terjedését, ráadásul rendezettebb is lesz az összkép. A komposztálás jó módja az avar újrahasznosításának.
  2. Védd a növényeket a hidegtől: Takard be a hidegtűrő növényeket fagyvédő anyagokkal vagy mulccsal, ami segít megtartani a gyökereiknél a hőt. A hűvösebb hónapokban különös figyelmet kell fordítanunk az érzékeny növények védelmére.
  3. Szükség esetén metszd meg a fákat: A téli hónapok jó lehetőséget nyújtanak arra, hogy megmetszük a fákat és a bokrokat. A felesleges hajtások eltávolítása javítja a növények formáját és egészségét, illetve megelőzi, hogy bizonyos betegségek megtámadják őket.
  4. Kerti eszközök karbantartása: Ne feledkezz meg a kerti eszközök karbantartásáról sem. Mosd le őket, élezd meg a gereblyéket és metszőollókat, és javíts meg mindent, amit kell.
  5. Gondozd a komposztot: Bár a bomlási folyamatok lelassulnak, a komposztáló télen is dolgozi. Az aktív komposzthoz hozzáadhatsz néhány „zöld” anyagot, például gyümölcs- és zöldségmaradékokat, hogy felgyorsítsd a folyamatot.
  6. Tervezz előre: Használd fel a téli hónapokat arra, hogy átgondold a következő szezont. Válaszd ki a növényeket, amelyeket szeretnél ültetni, és tervezd meg a kert átszervezését.
  7. Madáretető és -itató: A téli hónapokban a madaraknak is segítségre van szükségük. Helyezz ki madáretetőt és -itatót a kertben, hogy segíts nekik átvészelni a hideget.
  8. Üvegház karbantartása: Ha van üvegházad, ne hanyagold el télen sem. Ami ilyenkor is fontos: karbantartás, takarítás és a növények gondozása.
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.