Forrás: Getty

Készíts magad mutatós obeliszket a kertbe

Mire való egy kerti obeliszk?

Az obeliszk általánosságban egy gúla alakú torony, amit fából szokás elkészíteni, erre pedig virágokat lehet helyezni. A virágoknak ki tudsz alakítani polcokat is, de akasztóval felteheted rá őket. Mivel ez egy könnyű és üreges szerkezet, könnyen tudod mozgatni, így akár még futónövények tárolására is használhatod.

Mire lesz szükséged az obeliszk elkészítéséhez?

Alapvetően fára. Ebből elég lesz nagyjából 10 méter, feltéve, hogy a tartót kb. másfél méteresre tervezed. Szükséged lesz még egy fúróra, valamint rögzítőkre,  azaz ragasztóra és csavarokra.

Épülnek az alapok

Az alaphoz szükséged lesz két hosszabb lécre, ezek adják a szerkezet magasságát. Ezeket először két helyen kell rögzítened úgy, hogy a két elem és a tartó egy háromszöget alkosson. Az összefogatásnál a csavar mellett használj ragasztót is, így biztosan tartósabb lesz a szerkezet. Ha elkészült a háromszög, elkezdheted kialakítani a szinteket rajta. Ehhez mindig egyre rövidebb léceket kell felfúrnod a vázra létraszerűen. Ha ez kész, elkészült az obeliszk fele. Ezt ismételd meg újra, így megkapod a másik oldalát is.

Az összeszerelés

Ha elkészült a két alapod, akkor már csak az obeliszk összeállítása van hátra. Ehhez a két háromszöget döntsd egymásnak, majd a szintekkel egyező magasságban rögzítsd össze őket. Ez biztosítja, hogy kellően stabil legyen az obeliszk, és bátran pakolhass rá növényeket. 

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.