Forrás: Getty

Kerti zuhany házilag – Még mindig nem késtél el vele

Kerti zuhany házilag, slaggal

A kerti zuhany házilag megvalósított verziója egyáltalán nem bonyolult, hiszen maga a tusoló nagyon könnyen kialakítható egyetlen darab slaggal. Ez önmagában a célnak megfelel, de nem túl kényelmes és gyakorlatias. Márpedig miért ne tennénk meg mindent azért, hogy komfortos és minél profibb legyen a kinti tusolónk? A tökéletes végeredményhez szükség lesz még egy rúdra vagy faágra, amire tudod rögzíteni a slagot, és kell valami gumi anyag – például lábtörlő, amit az aljára terítünk, mivel nem szeretnénk sáros lábat rögtön tisztálkodás után. A slagos verzió előnye, hogy könnyen elmozdítható, illetve bármikor könnyedén fel- és leszerelhető.

Rögzített kerti zuhany

A slagos kerti zuhanyzó fixált verzióját is könnyű házilag kivitelezni, ám ehhez már szükségünk lesz egy kinti tusolócsőre. Kertészetekben lehet kapni kifejezetten erre a célra gyártott kerti zuhanyrudat, ami a slaggal összekötve házilag is felszerelhető. Mivel ezt már nem olyan könnyű elmozdítani, a hangsúly a tökéletes hely megtalálásán van. Olyan helyre állítsuk fel a rögzített kerti zuhanyzót, ami le van betonozva vagy térkövezve – így nem csak komfortosabb lesz a fürdőzés, de utána tiszta marad a lábunk.

A kerti zuhanyzó összeszerelése egyáltalán nem bonyolult. Első lépésben rögzítenünk kell a zuhanyt stabil felületre, például falra vagy kerítésre. Mielőtt felfúrnánk, győződjünk meg arról, hogy biztosan elér-e oda a slag. Utolsó mozzanatként erősítsük a slagot az erre kijelölt helyen, és el is készültünk a tusolóval.

Kerti zuhany házilag – ötletek képekkel

A kerti zuhanyt akár tényleges tisztálkodásra is lehet használni, ha ez a célunk, akkor állandósítsunk gumipadlót és egy zuhanyfüggönyt a tusolórészre.

Amennyiben nyáron végig áll egy medence a kertben, hasznos beruházni egy jó minőségű, akár vízmelegítővel felszerelt kerti zuhanyra. Ha mindig letusolunk, mielőtt a medencébe mennénk, sokkal tovább lesz tiszta a víz.

A kerti zuhanyt akár úgy is kialakíthatjuk, hogy az udvar egyik dísze legyen. Szerencsére ez is megoldható házilag, hiszen festéssel és minimális dekorációval nagyon mutatós végeredményt lehet elérni.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.