Forrás: Getty

Kerti tó tisztítása házilag – Minden, amit erről a folyamatról tudnod kell

1. Szűrők és szivattyúk ellenőrzése

A kerti tó tisztítása házilag is a szűrőkkel kezdődik. Ellenőrizd rendszeresen a szűrőket és szivattyúkat. Ha szükséges, tisztítsd meg őket vagy cseréld ki a szűrőbetétet. Ne felejtsd el a szivattyút is ellenőrizni, hogy meggyőződj róla, hogy megfelelően működik-e.

2. A falevelek és szemét eltávolítása

Ősszel sok falevél hullhat a kerti tóba. Ne hagyd benne ezeket – sem más szemetet, amit a szél esetleg belehordott, mert ezek mind ronthatják a víz minőségét.

Kerti tó tisztítása házilag – Minden, amit erről a folyamatról tudnod kell
Kerti tó tisztítása házilag / Forrás: Getty

3. Algásodás megállítása

Ha az algák vagy egyéb növények elszaporodnak a tóban, vegyél egy speciális algamentesítőt, amivel kordában tarthatod a helyzetet.

4. Vízcsere

Időről időre cseréld le a vizet a tóban. Ez segít meggátolni az algák és baktériumok elszaporodását.

5. Az állatok gondozása

Ha a tóban élnek halak vagy más állatok, gondoskodj róluk is. Ne etesd túl őket, mert a vízben maradó ételdarabok ronthatják a víz minőségét. Ügyelj arra, hogy a tóban ne legyenek olyan növények vagy tárgyak, amelyek veszélyeztethetik az állatok egészségét.

6. A tó környezetének karbantartása

Ne csak a tóval foglalkozz, hanem a környezetével is. Tartsd rendben a kerti utakat, távolítsd el az elszáradt növényeket, és győződj meg róla, hogy nincsenek olyan tárgyak a környéken, amelyek a tóba kerülhetnének.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.