Forrás: Getty

Irány a kert! – Mutatjuk a legfontosabb kora tavaszi teendőket

Ébresztő, virágok

Márciusban számos virág nyílik ki. Ne felejtsd el rendszeresen locsolni őket, hogy egészségesek és gyönyörűek maradjanak. A hidegebb hőmérséklet miatt nem kell még annyit öntöznöd, mintha nyár lenne, de kétnapi rendszerességgel azért adj nekik egy kis vizet.

Ültess új növényeket

Ha szeretnéd felfrissíteni kerted, a március az ideális az új növények ültetésére. Válassz olyan virágokat, amelyek jól alkalmazkodnak az adott éghajlati viszonyokhoz, és ügyelj arra, hogy megfelelően mélyre és távolra ültesd őket egymástól. Szerencsére ilyenkor még nagyon sok virágot el tudsz ültetni úgy, hogy nyáron már virágozzon is.

Irány a kert! – Mutatjuk a legfontosabb kora tavaszi teendőket
Forrás: Getty

Haszonnövények gondozása

Márciusban fontos gondoskodni a tavaszi vetésről és a már meglévő növények gondozásáról. Ültess paradicsomot, paprikát, salátát és más zöldségeket a kertedbe, hogy friss és egészséges termést szüretelhess nyáron. A házi kiskert nem csak kikapcsolódás, de környezet- és költségtudatos megoldás is egyben.

Mindent a talajról

A kert gondozása nem csupán a növényekről szól, a talajról is. Márciusban fel kell töltenünk a földet tápanyagokkal, hogy mindent megadhasson majd a növények számára. A télen „készült” komposzt nagyon jól jön az éledező talajnak.

Karbantartás és tisztítás

Menj végig kerteden és végezz alapos tavaszi nagytakarítást! Vágd vissza az elhalt ágakat, távolítsd el a száraz leveleket, és készítsd fel kerti eszközeidet a szezonra. Tisztítsd meg a fűnyírót, a gereblyét és az egyéb kerti szerszámokat, hogy könnyedén dolgozhass velük a kertedben.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.