Forrás: Getty

Irány a kert áprilisban is! – Ez lesz a legmozgalmasabb kerti hónapod az évben

1. Végre megkezdődik a virágzás

Április a virágok hónapja! Számos virág nyílik ebben az időszakban, amelyekkel feldobhatod kertet. Ültess néhány tavaszi hagymás virágot, mint például tulipánokat, nárciszokat és jácintokat. Ezek a színpompás növények nemcsak gyönyörű látványt nyújtanak, de kellemes illatukkal is feldobják környezetüket.

2. Jöhetnek a zöldségek is

Ha zöldségeket szeretnél termeszteni, most itt az ideje elültetni őket. Ültess el paradicsomot, paprikát, uborkát és más zöldségeket a kertedben. Ne felejtsd el gondoskodni róluk rendszeres öntözéssel és tápanyagokkal, hogy egészséges és termékeny növényeket hozzanak létre.

3. Elő a fűnyíróval

Az áprilisi időjárás általában kedvező a gyep növekedésének, ezért ilyenkor már ne felejtsd el rendszeresen lenyírni a füvet. Ez segít abban, hogy gyeped egészséges és ápolt legyen, valamint megelőzheted vele a gyomok elburjánzását.

4. Gyümölcsfák és bokrok gondozása

Ha gyümölcsfáid és bokraid is vannak, metszd vissza a felesleges ágakat, távolítsd el a beteg vagy sérült részeket, és trágyázd meg a talajt körülöttük. Ez segít abban, hogy egészséges gyümölcsöket hozzanak a fák, és egész szezonban dúsak legyenek a bokrok.

5. Komposztálj

Ne felejtsd el gondoskodni a komposztról! Az áprilisi kerti hulladék ideális összetevő a komposztba, ami segít abban, hogy minőségi tápanyagot készíts a növényeid számára. Gyűjtsd össze a növényi maradékokat és egyéb organikus hulladékot, és tedd a komposztba.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.