Forrás: Getty

Így válassz kényelmes és praktikus bútorokat kis erkélyre

Méret és elrendezés

Kezdd azzal, hogy felméred a terepet! Mérd le pontosan a balkon területét, hogy tudd, mekkora hely áll rendelkezésre. Fontos, hogy a bútorok ne zsúfolják túl a teret, hanem kényelmesen elférjenek, és maradjon hely a mozgásra is. Gondold át, hogyan szeretnéd elrendezni a bútorokat, és hagyj elegendő helyet az ajtók nyitásához és a közlekedéshez.

Multifunkcionális bútorok

A kis balkonok esetében a multifunkcionális bútorok igazi kincsek. Válassz olyan darabokat, amelyek többféleképpen is használhatók. Például egy összecsukható asztal vagy szék könnyen elpakolható, ha nincs rá szükség, így több helyet biztosít a pihenéshez. Emellett a tárolóval ellátott ülőbútorok is praktikusak, hiszen a párnák, takarók és egyéb kiegészítők könnyen elrejthetők bennük.

Időjárásálló anyagok

A bútorok kiválasztásakor fontos szempont azok minősége. A fém, a műanyag és a kezelt fa jó választás lehet, mivel ezek tartósak és könnyen karbantarthatók. Párnából is olyan anyagokat válassz, amelyek nem fakulnak ki és eső után gyorsan száradnak.

Így válassz kényelmes és praktikus bútorokat kis erkélyre
Forrás: Getty

Kényelem és stílus

Ha a balkont pihenésre és kikapcsolódásra használod, érdemes áldoznod egy kényelmes napozóágyra vagy hintaágyra. Ha pedig gyakran hívsz vendégeket, válassz olyan ülőbútorokat, amelyek kényelmesek és elegendő ülőhelyet biztosítanak.

Zöld növények és kiegészítők

A balkon hangulatát nagyban befolyásolhatják a növények, ezért ne feledkezz meg a dekorációról sem. Válassz olyan növényeket, amelyek jól érzik magukat a balkonon, és elhelyezhetők különböző növénytartókban, polcokon vagy függő kosarakban. Az olyan kiegészítők, mint a színes párnák, takarók és lámpák, teljessé tehetik az összképet.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.