Forrás: Getty

Igazi kert az erkélyen – 9 tipp, amivel nálad is valósággá válhat

1. Először is, gondold át a rendelkezésedre álló teret. Ne csak a padlót vedd figyelembe, hanem a korlátokat, a falakat és az erkély feletti részt is. Hiszen nem csak állványokat használhatsz, hanem növénytartókat is, amik a fogókra, falakra vagy akár a fejed fölé is felfüggeszthetők. Ezekkel jól maximálisan kihasználhatod a teret.

2. Jól válassz tartókat! A nagyobb, öntözőrendszert is tartalmazó cserepek a gyökérrothadás legjobb ellenszerei, ami a kiskertek egyik legnagyobb ellensége.

3. Figyeld meg a fényviszonyokat! Ne felejtsd el, hogy a ház árnyékolhatja a terasz bizonyos részeit. Úgy rendezd el a növényeidet, hogy mindegyik megkapja a számára szükséges fénymennyiséget.

Igazi kert az erkélyen – 9 tipp, amivel nálad is valósággá válhat
Forrás: Getty

4. Gondoskodj az öntözésről! A konténeres kertek sokkal gyorsabban kiszáradhatnak, mint a kertben található ágyások.

5. Válassz megfelelő növényeket! Néhány zöldségnek és virágnak nagy térre van szüksége, mások viszont jól megélnek a konténerben. Járj utána, hogy melyik fajta milyen körülmények között fejlődik a legjobban.

6. Ültess fűszernövényeket! A fűszernövények nemcsak ízesítik az ételeidet, de segíthetik a többi növény növekedését is, ráadásul dekorációként is jól mutatnak az erkélyen.

7. Válassz megfelelő földet. A konténeres kertekhez kifejezetten virágföldre van szükség, amiben minden adott a jó minőségű élethez.

8. Tápoldatozz! A megfelelő talaj is folyamatos utántöltést igényel. Olyan trágyát és/vagy tápoldatot válassz, amely megfelel az általad termesztett növényeknek.

9. Tedd távolabb a beporzó növényeket. A méhek és más beporzó rovarok fontosak a (balkon)kertben, de arra ügyelj, hogy a számukra fontos növények ne közvetlenül a kedvenc széked mellett legyenek a teraszon.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.